Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische fruitareaal stabiel

Het biologisch areaal voor fruitteelt schommelt al jaren tussen de 400 en 500 hectare. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Na een dip in 2015 keerde het areaal vorig jaar terug net onder de 500 hectare. Appelen en peren zijn de meest geteelde fruitsoorten. Het areaal van die producten is ook stabiel. Voor appelen schommelt de teelt tussen de 200 en 250 hectare. Voor peren is dat rond de 100 hectare.







Het aantal biologische fruitteeltbedrijven is ook redelijk stabiel. Het aantal schommelt tussen de 120 en 140 bedrijven, met een dieptepunt in 2015. Volgens de statistieken waren er toen minder dan 100 biologische fruitteeltbedrijven. Vorig jaar herstelde dat aantal echter en steeg tot net boven de 140 bedrijven. Die scherpe wisseling is vooral te wijten aan een grote verandering in het aantal bedrijven waar pit- en steenfruit geteeld wordt. Daar kelderde het aantal bedrijven in 2015. In de categorie kleinfruit bleef het aantal stabiel in 2015. Overigens is ook de groei in 2016 veroorzaakt door het aantal teeltbedrijven in de pit- en steenfruitcategorie.

Klik hier om de cijfers te bekijken
.
Publicatiedatum: