Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikanen eisen certificaat voor Mexicaanse bio producten

De Agricultural Marketing Service (AMS) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) en Mexico's Nationale Dienst voor de Gezondheid van Dieren en Planten, Voedselveiligheid en -Kwaliteit (SENASICA) zetten zich in voor een grotere transparantie en de versterking van het toezicht op de handel in biologische producten tussen de twee landen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het gebruik van importcertificaten.

Het USDA en SENASICA hebben sinds oktober 2016 een overeenkomst die importcertificaten voorschrijft voor alle handel in biologische producten tussen de VS en Mexico die op 16 januari 2017 van kracht wordt voor alle producten die vanuit Mexico de VS binnenkomen. Deze producten moeten vergezeld gaan van een importcertificaat van het National Organic Program (NOP). Mexico zal begin 2017 eigen regels vaststellen voor biologische producten die vanuit de VS in Mexico worden geïmporteerd.

Het NOP valt onder het AMS en handhaaft de biologische regelgeving voor binnenlandse en geïmporteerde landbouwproducten. NOP importcertificaten worden gebruikt om te controleren of producten die naar de VS worden verscheept voldoen aan de biologische regelgeving van het USDA en moeten worden afgegeven door een geaccrediteerde, certificerende instelling. Momenteel eist het USDA importcertificaten voor de import van biologische producten uit EU-lidstaten, Japan, Zuid-Korea en Zwitserland.

Om het gebruik van het NOP importcertificaat in te voeren zal het USDA samenwerken met betrokkenen in de VS en Mexico. Het NOP zal begin januari 2017 webinars organiseren voor certificerende instellingen en importeurs. Het webinar voor certificerende instellingen zal zich richten op implementatie en deelnemers de kans bieden om vragen te stellen. Het webinar voor importeurs moet deze groep helpen hun rol te begrijpen bij de implementatie van het gebruik van importcertificaten inclusief de noodzaak om ze voor elke zending van biologische producten vanuit Mexico aan te vragen.

Het gebruik van deze importcertificaten voor de import van biologische producten in de VS vanuit Mexico zal het vertrouwen van de consument in geïmporteerde biologische producten verbeteren en de integriteit van de biologische handel beschermen.

Klik voor meer informatie over deelname aan de webinars op:
Publicatiedatum: