Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische wijn beter beoordeeld

Bio-wijnen doen het structureel beter in beoordelingen dan de conventionele tegenhangers. Dat is de conclusie van een onderzoek van de universiteit van Californië. De onderzoekers vergeleken ruim 74.000 verschillende recensies van wijnen in gerenommeerde wijntijdschriften.



Op een maximale score van 100 scoorden de biologische wijnen gemiddeld 4,1 punten hoger dan de conventionele tegenhanger. Waarom de bio-wijnen structureel beter beoordeeld worden is niet duidelijk. De wetenschappers wijzen er op dat de smaak beter kan zijn doordat er geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden in de teelt. Een onderzoek uit 2012 door een andere universiteit waarbij proefpersonen blind verschillende wijnen proefden concludeerde echter dat er weinig verschil is in smaakbeleving.

Bron: Journal of Wine Economics
Publicatiedatum: