Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste biostimulant met biokeurmerk van Orgapower

Orgapower Kernmix 100 is de eerste biostimulant met een RHP-certificaat wat tevens gebruikt mag worden voor het biokeurmerk. Deze biofungicide van Orgapower kan in vollegrond en potgronden worden gemengd. Eén procent van het substraat geeft 50.000 sporen per gram substraat. 

Het RHP-certificaat geeft de garantie dat het product veilig en schoon is. Er zijn geen risico's voor een veilige toepassing in de teelt. Door de toepassing van Kernmix 100 ontstaat er volgens Orgapower een mantel van schimmeldraden rond de wortel. De mantel verbetert de mineralen- en wateropname door de wortels, bevordert en verdringt schadelijke pathogeen schimmels(ziekteverwekkers) die in de bodem of substraat kunnen voorkomen.

Albert Dortmans van Orgapower: "Kernmix 100 is volledig biologisch. Het substraat zorgt voor een mooie krachtige wortel. Alle telers, zeker ook de biotelers, hebben daar voordeel bij. Het houdt de plant preventief gezond waardoor er minder of geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn."

Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl
Publicatiedatum: