Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agricola Ferrandes: toonaangevend in biologische teelt

Agricola Ferrandes, gelegen in de provincie Latina, begon in de jaren tachtig met druiventeelt. In 1986-87 is het hele gebied omgezet naar biologische teelt. Ook Agricola Ferrandes start met biologisch dynamische teelttechnieken.


Teler Salvatore Ferrandes
, eigenaar van Agricola Ferrandes

Salvatore Ferrandes is ervan overtuigd is dat het de enige milieuvriendelijke aanpak is. Hij koos hiervoor omdat hij ontevreden was met hoe het eraan toegaat in de conventionele landbouw.
Naast kiwi, watermeloen en aardbeien produceert het bedrijf sla, aubergines, aardappelen en tomaten.



Het bedrijf bestaat uit 45 hectare in Agro Pontino, bij uitstek geschikt voor landbouw dankzij de vruchtbare bodem en het ideale klimaat door de nabijheid van de zee. Ferrandes: "Desalniettemin moet er veel werk verzet worden, vooral voor biologische gewassen. Om biologische wortelen te telen, moet je blijven vechten en de opbrengst is niet gelijk aan de opbrengst bij een conventionele teelt. Planten hebben meer tijd nodig om te groeien, maar de smaak is anders en de producten gezonder."

"De hele wereld zou zich moeten richten op biologische landbouw daar dit de enige manier is om het aroma en de smaak van gezond fruit te waarderen. Wat vroeger gewoon was, is nu een uitzondering. Het is hard werken en er is nooit tijd genoeg. Al het land wordt tegelijkertijd bewerkt. Naast wisselteelt zaaien we voor de winter groenbemesters," aldus Ferrandes.

Het bedrijf heeft rond de 20 man in dienst waarvan vier leden van de familie Ferrandes. Het belangrijkste product gedurende 10 maanden per jaar is de kiwi. In het voorjaar worden courgettes en aardbeien geteeld.

"De kiwi oogst start begin november wanneer het brixgehalte 6.5-7 bereikt. Wanneer er nog geen vorst verwacht wordt, is het beter te wachten met de oogst tot het juiste moment. Wij hebben koelcellen en sorteermachines, zodat we het fruit kunnen sorteren en verkopen tot mei/juni."

"De oogst is dit jaar niet groot maar de kwaliteit uitstekend. Onze kiwi's voeren een beschermde geografische aanduiding (Kiwi Latina). Daarnaast passen we biologische landbouwtechnieken toe en waren er geen bacteriologisch problemen. De vraag is vrij hoog. Ik zou zeggen dat kiwi's even populair zijn als appelen."

De hoofdproducten van het bedrijf zijn: kiwi's (november tot mei/juni), watermeloenen en mini-watermeloenen (juni tot augustus ), aardbeien en groenten.

De belangrijkste klant is de ECOR keten NaturaSì een keten met 300 winkels in heel Italië van Sicilië tot aan Piemonte. "Wij leveren producten in trays, die zij hebben verstrekt. Wij streven ernaar om het assortiment uit te breiden en te innoveren."

Contacten:
Azienda Agricola Biologica Ferrandes
Tel.: 0773 208574 
Cell.: 328 8570562
amministrazione@bioferrandes.it
www.bioferrandes.it
Publicatiedatum: