Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische teelt bij Italplant

Italplant is een Siciliaanse kwekerij die in de loop van dertig jaar zakendoen zich altijd voor zowel klanten, toeleveranciers als werknemers heeft ingezet.



Het door de familie Fidone opgerichte bedrijf heeft een humaan werkritme, waardoor het personeel van hun baan houdt en oor heeft voor de behoeften van de klant. Hierdoor is Italplant uitgegroeid tot een marktleider in de sector.



Dit is het erfgoed dat oprichter Vincenzo Fidone nu trots met zijn zonen Antonino en Tommaso deelt, die beiden hebben gekozen om in het familiebedrijf te werken, waarbij er op zowel landbouwkundige als commerciƫle innovatie wordt ingezet.



De kwekerij is gelegen in de provincie Ragusa op slechts 1 kilometer van de zee. Het produceert geƫnte en standaardplanten voor de regionale en nationale professionele markten.

Het produceert biologische planten gecertificeerd door BioAgriCert. Verschillende biologische bedrijven die actief zijn op de Europese markten behoren tot haar klanten.

De kwekerij teelt alle soorten planten op turf, geperste turf en kokosvezel.



Tommaso en Antonino Fidone

FreshPlaza bezocht het bedrijf om het werk uit de eerste hand te zien. Alhoewel de activiteiten nu door het seizoensgebonden karakter van de productiecyclus sterk gereduceerd zijn, konden we zien hoe het werk wordt verricht in nette, schone voorzieningen, met twintig werknemers (die tachtig worden wanneer het seizoen in volle gang is).



We werden verwelkomd door Antonino Fidone, die ons rondleidde, waarbij we niet konden nalaten een belangrijke vraag te stellen.

Hoe ga je om met de concurrentie in een tijd waarin de markt voortdurend op zoek is naar segmentatie?
"Onze procedures respecteren kwekerijregels op het gebied van steriliteit en zorg voor het product. Dit betekent dat we ook door de meest veeleisende klanten worden gekozen, die ons vertrouwen."



"Sinds mijn broer en ik het beheer van het bedrijf hebben overgenomen, hebben we altijd geprobeerd om traditie met technologische innovatie te combineren. De waarden die onze vader elke dag aan ons doorgeeft dragen bij aan de hoge kwaliteit van ons werk, wat jaarlijks meer en meer door onze klanten wordt gewaardeerd. Het geheim schuilt in onze professionaliteit."

Contactgegevens:
Azienda Agricola Italplant
Contrada Trippatore - Sampieri
97018 Scicli (RG)
Tel.: 0932 939516
Antonino Fidone - cell. 393 9211330
Tommaso Fidone - cell. 392 9518031
direzione@italplant.eu

Author: Gaetano Piccione
Publicatiedatum: