Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van smoezelig groentenhoekje naar volwaardige groentenwand

Tholen – Wat ooit begon als een bescheiden kraam op een versmarkt met biologische groenten en fruit, groeide allengs uit tot een aantal goedlopende markten in Haarlem, Amsterdam-Noord en Weesp. Daarmee bracht Biomonkie zichzelf steeds prominenter in beeld. Ook het assortiment voedingsmiddelen breidde flink uit met de toevoeging van brood en droogwaren. Eigenaresse Evelien Slagter: "Om tegen de grote retailers te kunnen opboksen moeten we extra inzetten op de klantervaring."



Vorig jaar juni heeft Biomonkie een biologische winkel in IJsselstein overgenomen. "De vorige eigenaren hadden maar een heel klein hoekje voor AGF ingericht", vertelt Evelien. "Dat oogde allemaal erg smoezelig. Groenten en fruit vormde bij hen bovendien maar een klein onderdeel van het geheel. Na de overname hebben we een grote groentewand ingericht om deze productgroep extra te benadrukken." Alle groenten is op zijn minst biologisch gecertificeerd. Een gedeelte ook biodynamisch, wat Evelien toeschrijft aan de opleiding die zij genoot op biodynamische landbouwschool Warmonderhof.

Om onderscheidend te blijven zet het bedrijf zich extra hard in om haar klanten te binden. "Het klinkt cliché, maar persoonlijk contact blijft toch het belangrijkst. Een keer wat weggeven, een spaarsysteem opzetten, en natuurlijk voortdurend hameren op de kwaliteit. Daarbuiten bieden we onze klanten nog wat extra's in de vorm van onze bezorgservice. En producten die het nét even anders zijn, zoals honing uit de regio, verkregen van nectar uit frambozenblad. Klanten komen daar voor terug. Net als voor onze biologische komkommers die – zo horen we van onze klanten – toch echt een stuk smaakvoller zijn dan de grootschalige teelt die bestemd is voor supermarkten."

Voor meer informatie:
Evelien Slagter
Nicholas Theocharis
Biomonkie/De Wiede Biologische Winkel
Doelenstraat 6
IJsselstein
T: 030-6885474
biomonkie2@gmail.com
www.biomonkie.com