Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische mango- en avocadoteelt op voormalige Inca-grond

"In deze droge lucht gedijen mangoplanten erg goed"

Fernando teelt biologische mango's en avocado's in Peru voor exportbedrijf Sunshine, gelegen in de Piura regio in het Noordwesten van Peru. De naam voor deze regio stamt uit de Inca-tijd toen de regio reeds bekend stond om de rijke gronden en de vele soorten voedsel die er groeiden. De Inca's gebruikten deze producten op hun veldtochten tegen de oorspronkelijke bewoners van het gebied.



Sunshine bestaat sinds 1985 en was in die tijd een groot avontuur voor de familie van Fernando en de boeren. Op dit moment is Sunshine een van de grootste fruitproducenten en -exporteurs van de regio met ruim 300 aangesloten boeren. Sunshine zorgt ervoor dat de doorgaans kleine boeren in de regio toegang krijgen tot de internationale markt. Door de boeren te ondersteunen in technische en financiƫle zin is de productie in het gebied toegenomen en zijn veel boeren volledig overgestapt naar biologische productie.



Door de verschillende klimaten van de Piura regio en de wijdverspreid wonende boeren duurt het oogst seizoen in dit gebied heel lang, hetgeen voordelig is voor een exportbedrijf als Sunshine. Zeker voor mangoproductie is de droge lucht van het gebied een zegen.

Voor meer informatie: www.natureandmore.com
Publicatiedatum: