Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weerribben Zuivel introduceert A2-kaas

Weerribben Zuivel heeft haar assortiment A2 producten uitgebreid. Naast A2 halfvolle melk is er nu ook A2 kaas te verkrijgen. De gebruikte melk in de A2 kaas ziet eruit als gewone melk, smaakt als gewone melk en bevat al het goede dat koemelk van nature bevat. Het verschil met gewone melk is het type eiwit in de melk, dat alleen door specifieke koeien (oerkoeien) gegeven wordt. Koemelk bevat eiwit, waarvan 82 procent caseïne. Vroeger bevatte alle koemelk bètacaseïne A2, de zogenaamde oermelk. Eeuwen geleden, als gevolg van migratie en domesticering, vond er bij de Europeserassen een mutatie plaats waardoor de genetische samenstelling in het bètacaseïne eiwit veranderde.


 
A2 kaas bestaat voor een kwart uit eiwitten en bevat daardoor veel bètacaseïne A2. De kaas is lactosevrij en vegetarisch en wordt gemaakt van melk van koeien die uitsluitend A2 melk leveren. De koeien worden geselecteerd door middel van haarwortelonderzoek. De melk wordt apart opgehaald en apart verwerkt tot kaas. De A2 kaas is onder andere bij de Natuurwinkels verkrijgbaar. Let wel: A2 kaas is niet geschikt voor mensen waarbij de diagnose melkallergie is gesteld.

Voor meer informatie: www.weerribbenzuivel.nl/a2
Publicatiedatum: