Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Forse groei aantal bio-telers in Georgië

In de winter van 2015 besloten Georgia Organics en het Georgia Department of Agriculture gezamenlijk de 100 Organic Farms Campaign te lanceren. Het doel van dit project was groei van de biologische sector van 75 gecertificeerde biologische telers tot meer dan 100 aan het eind van 2016. Dit doel werd al in het voorjaar van 2016 bereikt, en eind 2016 is er een toename van 45%. Er zijn nu 110 gecertificeerde telers. 



De biologische sector is nog nooit zo snel gegroeid. Van €37,2 miljard in 2014 naar €41,3 miljard in 2015. Dit is een toename van €4,1 miljard. Voor het vierde jaar op rij groeide de sector met dubbele cijfers, dit jaar met 10,8%. Sinds de economische crisis in 2009 kent de sector onafgebroken en standvastige groei. De groei van de biologische sector is met 3,3% in 2015 een stuk hoger dan dat van de algemene voedselmarkt. 

Na dit succes lanceren Georgia Organics en het Department of Agriculture de 200 Organic Farms Campaign om nog meer telers te helpen de overstap te maken. Dit tweede project helpt telers die USDA Certified Organic willen worden. Het project vergoedt alle kosten van certificering voor telers die dit de eerste keer doen tot €954. 75% hiervan wordt betaald door het Georgia Department of Agriculture en 25% door Georgia Organics. Ook zullen telers die meedoen markthulp krijgen en toegang tot workshops en online bronnen over onderwerpen zoals business training, samenwerking met retailers en institutionele klanten, en hulp bij het certificeringsproces. 

Meer informatie: www.georgiaorganics.org

bron: Cov News
Publicatiedatum: