Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crowdfundingsactie helpt frambozen de winter door

Afgelopen zomer had bio-teeltbedrijf Raspberry Maxx bijna geen frambozen. De aanhoudende en felle regenbuien zorgden ervoor dat de frambozenplanten te lang met de voeten in het water stonden. Daardoor viel 70 procent van de teelt uit. Dan is het een uitdaging om nog positief te blijven. Die uitdaging gaat het bedrijf niet uit de weg en heeft daarom een crowdfundingsactie opgezet. Daarmee wil Raspberry Maxx nieuwe frambozenplanten aanschaffen.



Ondernemers en consumenten kunnen op vier verschillende manieren hun steentje bijdragen, waar verschillende beloningen en vergoedingen tegenover staan. Zo is het mogelijk om voor je personeel een frambozenpakket te kopen om te geven tijdens de feestdagen, of een bezoek te brengen aan het bedrijf, met rondleiding van het personeel.

Ondertussen is Raspberry Maxx druk bezig met de voorbereidingen voor de teelt van komend jaar. Zieke en dode planten als gevolg van de wateroverlast zijn verwijderd en de rijen worden onkruidvrij gemaakt. Volgende week komen de planten binnen voor in de kas. Er wordt ingezet op een voorjaarsteelt van herfstframbozen. Als alles meezit kan half juni de pluk van start gaan. De herfstframbozen die de wateroverlast overleefd hebben, zijn bij de grond afgesnoeid. Deze planten worden ingezet voor de najaarsteelt. De rijen zijn bemest en van compost en lavameel voorzien. Als alles is voorbereid willen het bedrijf nog voor het eind van het jaar beginnen met het ophogen van de teeltrijen middels teelaarde om toekomstige wateroverlast te voorkomen.

Voor meer informatie: www.raspberry-maxx.nl
Publicatiedatum: