Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deense biologische export breekt voor 10e keer record

De Deense export heeft weer een record gebroken. In 2015 had de Deense biologische export een waarde van €270 mln, 15% hoger dan het voorgaande jaar. Hiermee wordt voor het 10e jaar op rij het record verbroken. Prognoses voor 2020 zijn €67 mln hoger bijgesteld naar €470 mln. 



De vraag naar biologische producten neemt wereldwijd toe, en steeds meer retailers en groothandelaren richten zich op Denemarken. Deense biologische producten zijn populair in zowel nabije als verre markten. Het grootste exportland is Duitsland, gevolgd door Zweden waar de export in 2015 toenam met 35%. De export naar China is verdrievoudigd, waardoor het land nu op de derde plek komt. 

Dankzij de grote buitenlandse vraag groeit de Deense bio-sector en worden er veel nieuwe banen gecreëerd. Er stappen steeds meer Deense boeren over op biologisch. Denemarken importeerde in 2015 echter ook 24% meer biologische producten, wat aantoont dat er nog meer Deense boeren en producenten moeten overstappen op biologisch. 

Het product waarvan de exportcijfers het meest gegroeid zijn is de biologische babymelk van Arla. Ook de export van biologische groenten, fruit en vlees nam toe.
Publicatiedatum: