Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische Slagerij dingt mee met Hilversumse ondernemersprijs

"We willen onze ambachtelijkheid graag uitdragen"

Tholen – Als een van de eerste biologische slagerijen in Nederland staat Marion van Vught met De Biologische Slagerij aan de wieg van alle ontwikkelingen. Het bedrijf weet zich goed staande te houden tussen de grote retailers die het biologische vlees ook hebben ontdekt. Dat is ook Hilversum en omstreken niet ontgaan: De Biologische Slagerij is namelijk genomineerd voor de 'Hilversumse onderneming van het jaar 2017'. "Wij hebben ambachtelijkheid nog hoog in het vaandel staan. Dat willen we graag verder uitdragen", steekt Marion van wal.



Sinds 1989 verkoopt De Biologische Slager biologisch vlees. Nog altijd weten nieuwe klanten de slagerij te vinden. Daar is Marion niet ongelukkig mee. "In deze branche is het heel moeilijk om te communiceren dat wat wij doen vooral ook ambachtelijk is", vervolgt Marion. "Grote supermarktketens kunnen hun productie veel efficiënter inrichten. Bovendien kunnen zij vaak scherpere aanbiedingen neerzetten, omdat ze hun verdiensten niet uit het vlees hoeven te halen. Die marge kunnen ze opvangen met andere producten. Daardoor merken we ook dat de groei de laatste jaren vlakker is geworden. Voorheen plusten we ieder jaar met 5 à 10 procent. Het supermarktsegment haalt die groei nu weg."

Ondertussen boort Marion nieuwe markten aan. "We verleggen de focus nu meer op catering. Barbecues zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om het bijzondere achter ambachtelijk bereid biologisch vlees te benadrukken. Vaak heerst daar nog veel onduidelijkheid over. Vlees dat van de boerderij afkomstig is, is niet per definitie biologisch. Een hardnekkig misverstand dat onder velen leeft", aldus Marion. Het biologische vlees is afkomstig van bioboeren uit de omgeving, waar de slagerij langlopende relaties mee onderhoudt.



"Het mooie aan onze nominatie voor de 'Hilversumse onderneming van het jaar 2017'-verkiezing is dat je daarmee een platform krijgt om het verhaal achter je producten toe te kunnen lichten. Daarbuiten is het natuurlijk mooi meegenomen om te benadrukken dat we werken met ambachtelijke, mooie producten. We maken vrijwel alles zelf – zelfs de kruidenmelanges", besluit Marion.

De verkiezing loopt tot en met 13 december. Via deze link kan een stem worden uitgebracht.

Voor meer informatie:
Marion van Vught
Biologische Slagerij
Bussumerstraat 50
1211 BL Hilversum
T: 035-6236910
info@biologischeslagerij.nl
www.biologischeslagerij.nl