Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Save our Soils"

Europees burgeriniatief pleit voor behoud gezonde bodem

In de afgelopen vijftig jaar is in de 28 EU-landen veel landbouwgrond door menselijke bewoning en infrastructuur in beslag genomen. Jaarlijks verdwijnt zo'n 1.000 km2 aan voormalige teeltgrond voor nieuwbouw. Op hetzelfde moment voorziet de Europese grondstoffenmarkt in de groeiende behoefte aan gewassen en dierlijk voedsel door ze te importeren uit derde landen. Dat maakt dat de intensieve landbouw haar druk op miljoenen kleine boeren vergroot om hun akkers te verlaten en naar de voorstedelijke gebieden te migreren.

Een opvallende tegenstelling voor een continentale Unie die is ontstaan ​​met als doel om de voedselzekerheid veilig te stellen voor alle burgers en die nu probeert om relevante migratiestromen uit Sub-Sahara Afrika te beheersen, waar veel velden worden beteeld voor Europese bedrijven.



"Europa heeft de plicht om de belangrijkste natuurlijke hulpbron, de bodem, te behouden". Dit is de oproep van de initiatiefnemers van het ECI (Europees Burgerinitiatief) 'People4soil'. Het ECI is een officiële petitie aan de Europese Commissie. Hiermee wordt erkenning gevraagd voor de bodem als gemeenschappelijk erfgoed van de mensheid dat beschermd moet worden, met het oog op het toekomstig welzijn van de Europese bevolking. Om dit te bereiken zijn een miljoen handtekeningen nodig. Alle volwassen Europese burgers kunnen ondertekenen. De eerste 25.000 handtekeningen zijn al verzameld via de officiële website van de petitie.

Voor meer informatie:
www.people4soil.eu
www.sustainablefoodsupply.org
Publicatiedatum: