Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vruchtbare groenbemesters zorgen voor smaakvolle Nederlandse wijnen

Wijnhoeve De Colonjes is een biologische wijngaard in Gelderland en één van de toonaangevende producenten van Nederlandse wijnen. Vorige week bracht Peter Lamet, directeur van Organic Foodservice BD-totaal, een bezoek aan de wijnhoeve en hij was zeer enthousiast over de kwaliteit van de wijnen.



De wijngaarden van De Colonjes liggen op de mooie zuidhellingen van het wijndorp Groesbeek. Op 13 hectare lössbodem, verdeeld over de Colonjes (1,5 hectare), de Knapheideweg (3,5 hectare) en 't Hof (8 ha) zijn tien verschillende nieuwe druivenrassen aangeplant. De bodemgesteldheid zorgt ervoor dat de wijnen vol van smaak en mineraalrijk zijn. Het werken in de wijngaarden gebeurt volgens biologische principes. Er worden zogenaamde 'groenbemesters' gebruikt en in de wijngaarden groeien bloemen en kruidenmengsels. Deze begroening schept een leefruimte voor vele kleine 'helpers'.



Om zijn klanten net zo enthousiast te maken als hij zelf is, heeft Peter Lamet bij zijn bezoek meteen een rode en een witte wijn ingekocht: de Cuvée Colonjes (2014) en de Helios (2015).



De Cuvée Colonjes is een soepele rode wijn met aroma's van rode bessen en wilde kersen; in de afdronk komt de smaak van vanille naar voren. Deze soepele rode wijn is een begeleider voor traditionele pastagerechten met verse tomaten en fijne kruiden.



De Helios is een witte wijn met aroma's van appelen, meloen en perziken; veel smaak met een balans tussen frisheid en mineraliteit. Deze wijn is ideaal als aperitief en gastronomisch breed inzetbaar bij bijvoorbeeld gegrilde witte vissoorten en gegrilde groenten.

Voor meer informatie: www.wijnhoevedecolonjes.nl
Publicatiedatum: