Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijs voor creëren beste leefomstandigheden weidevogels

De Rodenburghoeve genomineerd voor 'Gouden Grutto Pul'

Biodynamische melkveehouderij De Rodenburghoeve uit Uitgeest is genomineerd voor de Gouden Grutto Pul; de prijs voor de agrariër die samen met vrijwilligers de beste leefomstandigheden voor weidevogels weet te creëren. De jury heeft uit de voordrachten in totaal twee bedrijven genomineerd.



Het bedrijf valt op door de vele maatregelen welke zijn genomen; standweiden met de melkkoeien, nestbescherming, het extensief beweiden van verschillende percelen, percelen met 'greppel-plas-dras' alsmede 'plas-dras', uitgestelde maaidata, het maaien van rietzomen, aanleg van natuurvriendelijke oevers met kuikenvlucht openingen. Ook is er ruim 10 hectare land doorgezaaid met grutto-kruidenmengsel. Op het bedrijf komt een grote verscheidenheid aan bijzondere weidevogelsoorten voor waaronder grutto, tureluur, kluut, veldleeuwerik, krakeend, slobeend, zomertaling en de laatste twee jaar zelfs de kemphaan.

Donderdagavond 17 november wordt bekend gemaakt in de Rijper Eilanden wie de "Gouden Grutto Pul" in ontvangst mag gaan nemen.

Voor meer informatie
Klaas Rodenburg
De Rodenburghoeve
Busch en Dam 22
1911 MS Uitgeest
Noord-Holland
T: 0756211344
M: 0653448405
info@rodenburghoeve.nl
www.rodenburghoeve.nl
Publicatiedatum: