Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fleckvieh kruislingen steeds gewilder

Melkproductie Fleckvieh kruislingen stijgt met 4%

Dat de melkgevende Fleckvieh kruislingen (50-75%) steeds gewilder worden, blijkt uit de toename van het aantal dieren van dit type: 5109. Dat is een groei van 27,2%. Het kruisingsras biedt een hogere productiekracht (spieren ondersteunen melkproductie), uiergezondheid (minder mastitis, lager celgetal), vruchtbaarheid (kortere tussenkalftijd, hogere voerefficiƫntie), levensproductie (langer productief leven) en toegevoegde waarde (duurder kalf, hogere slachtprijs, A2-melk).



Hogere productie Fleckvieh kruislingen

De melkproductie van de Fleckvieh kruislingen stijgt sneller dan bij veel andere rassen. Het afgelopen melkcontrolejaar steeg de melkproductie bij Fleckvieh met 308 kilogram melk per koe; een stijging van 4 procent. De percentages vet en eiwit stegen ook zodat de productie van de Fleckvieh kruislingen steeg met 27 kilogram vet en eiwit, een stijging van 4.4 procent. Ondanks het korte aantal melkdagen (323 dagen) en de instroom van 5000 vaarzen, heeft Fleckvieh deze groei weten te realiseren.



Voor meer informatie:
Stef Beunk
Bayern Genetik
+31 (0)6-51490052
stef@bayerngenetik.nl
www.bayerngenetik.nl
Publicatiedatum: