Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Drukbezochte winkeliersbijeenkomst van De Nieuwe Band

"Baktarwe staat onder druk"

Vorige week kwam coöperatieve groothandel De Nieuwe Band met ruim 50 natuurvoedingswinkeliers en molenaar Raoul Schyns samen, om te praten over het maken van meel en over de herkomst van tarwe in de winkel. Raoul is meester-molenaar van de Commandeursmolen in Mechelen, en maalt al zo'n 15 jaar bijna alle soorten meel van De Nieuwe Band. Raoul vertelde over zijn ervaring als molenaar en de groep ging samen het gesprek aan over een aantal actuele kwesties.



Is er namelijk nog wel een toekomst voor biologische baktarwe uit Nederland? Allard ten Dam van De Nieuwe Band: "Wij kiezen zoveel mogelijk voor producten die van dichtbij komen en dat is ook de keuze van de Commandeursmolen. Ook vinden we het beide belangrijk dat een gewas als tarwe niet alleen als veevoer gebruikt wordt, maar ook door consumenten gebruikt wordt als basisvoeding. Dit laatste staat tegenwoordig steeds meer onder druk, omdat biologische veehouders de laatste jaren verplicht zijn om graan uit de regio te halen. Het gevolg daarvan is dat het graan niet meer geteeld wordt op goede bakeigenschappen, maar op de eigenschappen als veevoer. De bakkwaliteit van de tarwerassen in Nederland, is daardoor enorm afgenomen."



Tijdens de winkeliersbijeenkomst van De Nieuwe Band, werd daarom gezamenlijk gesproken over de vraag: 'Waar halen we onze tarwe vandaan?' Het was een levendige en inspirerende avond in de winkel van De Groene Winkel in Zeist.



Voor meer informatie: www.nieuweband.nl
Publicatiedatum: