Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ine Potting (Mission Produce): "biologische avocado's in opkomst"

"Onregelmatige aanvoer en lage afzet maken bio-avocado's weinig lucratief voor telers"

Tholen - "Eigenlijk hebben we dit jaar geen echte prijsdip in de avocado's gehad", constateert Ine Potting van Europese verkoopkantoor van Mission Produce. Ze verwacht ook voor de komende periode geen drastische prijsverschillen. "Het prijsniveau voor de meest gangbare maten Hass-avocado's ligt momenteel rond de 13,50 euro. Ik voorzie weinig problemen. Natuurlijk komen eind november Spanje en Israƫl weer op de markt, maar dan komt ook Kerst er weer snel aan wat de vraag naar avocado's altijd stimuleert. En de vraag naar het product groeit nog steeds."



"Tot vorige week hadden we aanvoer uit Mexico, maar op dit moment komt vanwege stakingen door Mexicaanse telers de aanvoer hoofdzakelijk uit Chili. Inmiddels hebben de telers in Mexico de oogst weer hervat. Er werd even gevreesd dat Chili door de stakingen een groot deel van de productie naar de Verenigde Staten zou sturen. Maar het effect op de Europese markt valt vooralsnog mee, zeker nu Mexico de leveringen weer hervat", vervolgt Ine. "Spanje zal straks ongetwijfeld hoge prijzen vragen, maar dat kan men zich ook permitteren, omdat dat lokale Europese productie betreft. "



Concurrentie is gezond en gewenst en kan prima in de avocadomarkt. Ik verwacht dat de gevestigde avocadospelers prima naast en met elkaar kunnen groeien, zonder elkaar in de weg te zitten", besluit Ine. Volgens haar zijn biologische avocado's ook in opkomst. Voor telers is de bioteelt echter minder lucratief omdat het grotere investeringen vergt en de producties lager zijn. Daarbij zijn de producties ook zo onregelmatig, dat het veel lastiger is om aan de programma's te voldoen."



Voor meer informatie:
Ine Potting
Mission Produce Europe
Tel: 0180-454790
Mob: +31 610 064 341
ipotting@missionpro.com
www.missionpro.com