Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 24 oktober

Halfvolle A2-melk Weerribben verkrijgbaar in biologische speciaalzaak

Eigenaar Klaas de Lange overhandigt op donderdag 20 oktober het eerste pak A2 halfvolle melk aan een consument die moeite heeft met het verteren van 'gewone' koemelk.



Klaas de Lange: "Deze A2 halfvolle melk van Weerribben Zuivel ziet er uit als gewone melk, smaakt als gewone melk en bevat al het goede dat koemelk van nature bevat. Het verschil met 'gewone' melk is het type eiwit in de melk, wat alleen door specifieke koeien (oerkoeien) gegeven wordt."

Koemelk bevat eiwit, waarvan 82 procent caseïne. Vroeger bevatte alle koemelk betacaseïne A2, de zogenaamde oermelk. Eeuwen geleden, als gevolg van migratie en domesticering, vond er bij de Europese rassen een mutatie plaats waardoor de genetische samenstelling in het betacaseïne eiwit veranderde. Deze gewijzigde betacaseine wordt A1-betacaseine genoemd.

A2 melk is voor sommige mensen makkelijker te verteren. Er zijn mensen die intolerant zijn voor A1 melkeiwit, wat zich uit in problemen met de vertering. In landen waar A2 melk wordt verkocht, zijn veel consumenten positief over de voordelen die deze oermelk biedt.

De koeien die de A2 melk van Weerribben Zuivel gaan leveren, zijn door middel van haaronderzoek speciaal geselecteerd. De A2 melk wordt apart gehouden en apart verwerkt bij Weerribben Zuivel. De A2 halfvolle melk is vanaf maandag 24 oktober te koop in de bio-speciaalzaak.

Voor meer informatie:
Edwin Crombags
edwin.crombags@weerribbenzuivel.nl
www.weerribbenzuivel.nl
Publicatiedatum: