Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Symposium voor genodigden: 'Denken in gezonde systemen'

Louis Bolk Instituut viert 40-jarig bestaan

Op woensdag 12 oktober viert het Louis Bolk Instituut zijn 40-jarig bestaan met een jubileumsymposium voor genodigden in Driebergen. Centraal thema is 'Denken in gezonde systemen'. Hoofdspreker is Cees Veerman, die zijn visie presenteert op de toekomst van duurzame landbouw in ons voedselsysteem. Directeur Jan Willem Erisman neemt zijn publiek mee in de waarde van systeemdenken voor grote maatschappelijke vraagstukken. Dagvoorzitter is Pieter van Geel, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Instituut.


Hoofdspreker Cees Veerman (links) en Jan Willem Erisman, directeur Louis Bolk Instituut (rechts)

Een ander geluid

Vroeger werd het Louis Bolk Instituut vooral ingeschakeld door agrarische ondernemers die een praktische oplossing zochten voor problemen in de biologische landbouw. Sinds eind jaren negentig ontwikkelden de onderzoekers steeds meer projecten om de gangbare landbouw te verduurzamen. Ook onderzoek naar de effecten van voedingsinterventies en gezondheidsonderzoek behoren tot de portfolio. Inmiddels blijkt de organisatie ook steeds vaker gevraagd te worden vanwege haar systeemgerichte aanpak en visie op integrale verduurzaming. "We blijken een ander geluid in het veld van duurzame landbouw, voeding en gezondheid te bieden, en praktische oplossingen aan te dragen vanuit de systeemblik voor complexe maatschappelijke knelpunten", licht directeur Jan Willem Erisman toe. "Problemen als biodiversiteitsverlies en welvaartsziekten zijn niet simpelweg op te lossen en de kosten voor de maatschappij worden steeds hoger. Dan is een geïntegreerde maar ook praktische aanpak nodig. Gelukkig kunnen we op deze manier bij een steeds bredere waaier aan organisaties aan de slag."

Voor meer informatie: www.louisbolk.org
Publicatiedatum: