Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nijmegen maakt kennis met duurzaam warenhuis Van Nature

Tholen - Bijna 2 jaar geleden opende het duurzame warenhuis 'Van Nature' in het centrum van Nijmegen. Met 500 meter vloeroppervlak is er ruimte voor een breed assortiment biologische, fairtrade kleding voor dames, heren en kinderen. Gemaakt van biologische katoen, wol, hennep, bamboe, tencel en meer, hangt hier de grootste tastbare collectie van duurzame kleding in Nederland. Omdat het een warenhuis is, zijn er naast kleding ook producten voor in de keuken, in de tuin en op kantoor verkrijgbaar. Kinderspeelgoed, cosmetica, warme wollen dekens en dikke vilten pantoffels maken het assortiment compleet.



"Het opstarten van deze winkel was voor ons een spannende onderneming", vertelt Rudie Wijnen, die samen met zijn partner Jonny Arnoldi al jaren verschillende biologische voedingswinkels heeft. "We hoopten al lang dat er in of dichtbij Nijmegen een winkel geopend zou worden die in het teken staat van duurzame kleding en ecologische huis- tuin- en keukenartikelen. Een winkel waar je kunt zien hoe mooi en groot het aanbod aan dergelijke producten eigenlijk is. Toen we vonden dat we wel erg lang op zo’n winkel moesten wachten, zijn we hem zelf maar begonnen."



Dat het duurzaam kan blijkt wel. De markt voor biologische, fair trade kleding groeit als kool. Er komen steeds meer duurzame merken bij en ook veel reguliere kledingmerken kiezen ervoor om steeds duurzamer te gaan produceren. "Het grootste deel van onze collectie is GOTS gecertificeerd. Dat wil zeggen dat de productie van katoenteelt tot en met het eindresultaat helemaal ecologisch en fair is", vertelt Rudie. "Ik zou zelf graag zien, dat in Nederland al gevestigde keurmerken, zoals het Eko-keurmerk, zich ook gaan bezighouden met biologische kleding. Omdat de meeste mensen het Eko-keurmerk al kennen, maakt dit ecologische kleding meer herkenbaar. Dan weet je dat het goed zit."



Van Nature heeft ook een eigen kledinglijn 'VanNature Basics'. Deze lijn bestaat onder andere uit t-shirts, overhemden, vesten en truien in verschillende kleuren. "We hebben flink gezocht naar een collectie basiskleding die fairtrade én biologisch én echt niet duur is. We zijn blij dat we met deze lijn duurzame kleding bereikbaar kunnen maken voor mensen die minder te besteden hebben."



Rudie en Jonny hebben in Nijmegen een nieuw concept neergezet. "Nu hopen we van harte dat we met onze winkel ondernemers inspireren om in andere steden ook dergelijke initiatieven op te zetten."



Voor meer informatie:
Van Nature
Hét duurzame warenhuis
Burchtstraat 126
6511 RK Nijmegen
024 6756035