Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pop-up experience bij museum NEMO:

Smaak ervaren zoals baby's dat doen

Om ouders te helpen begrijpen hoe kleintjes smaak ervaren, presenteerde Ella's Kitchen in september een pop-up experience bij NEMO in Amsterdam. Daar kan men ervaren wat synesthesie is, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Synesthesie

Psychologen zijn ervan overtuigd dat kinderen smaak anders ervaren dan volwassenen. Het komt door een fenomeen dat synesthesie heet. Synesthesie is verwarring van de zintuigen. Als één zintuig iets waarneemt, reageren de andere zintuigen ook, als is een soort kettingreactie. Synesthesie verklaart waarom kleintjes soms zo heftig reageren als ze iets nieuws proeven. De meeste mensen verliezen het vermogen om synesthesie te ervaren als ze volwassen worden.



In de pop-up booth heeft Ella's Kitchen de waarnemingen zo uitvergroot zodat je ze als volwassene met dezelfde intensiteit ervaart als een baby die voor het eerst iets proeft. Met al die zintuigen tegelijk dus. De grond zakt weg onder je voeten en de toeters, bellen en ballonnen zullen je letterlijk en figuurlijk om de oren vliegen. Dat is proeven als een baby.



Voor meer informatie:
www.ellaskitchen.nl
Publicatiedatum: