Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitbreiding mogelijkheden binnen biologische zaadbehandeling

Koppert sluit overeenkomst met Lantmännen BioAgri

Koppert heeft een overeenkomst gesloten wat betreft de overname van microbiologische producten, registraties en intellectueel eigendom van BioAgri. Met deze overeenkomst breidt Koppert haar mogelijkheden uit op het gebied van biologische zaadbehandeling en blijft BioAgri hun thuismarkt in Scandinavië en rondom de Baltische Zee bedienen. Beide partijen hebben een nauwe samenwerking met betrekking tot productportfolio, onderzoek en marketing op het oog.



De kern van de overeenkomst zijn drie biologische zaadbehandelingsproducten gebaseerd op de bacterie Pseudomonas chlororaphis, bekend onder de productnamen Cedomon, Cerall en Cedress. Deze producten behoren tot de eerste groep geregistreerde biofungicides voor de behandeling van zaad van tarwe, gerst, haver, rogge, triticale (Cedomon en Cerall), peen en erwten (Cedress). De gepatenteerde bacterie Pseudomonas azotoformans is ook inbegrepen in de transactie.

Veel kansen, ook voor landen buiten Europa

Kopperts Global Business Development Manager, Martin Koppert, geeft aan dat de acquisitie toegang geeft tot de eerste geregistreerde biofungicide in Europa en zorgt voor een nauwe samenwerking met Lantmännen BioAgri. "We zien veel kansen in het ontwikkelen van deze bacteriën en technologieën voor landen binnen en buiten Europa en voor een breed scala aan gewassen. Deze overname past bij onze strategie om biologische zaadbehandelingsproducten voor een bredere groep gewassen beschikbaar te stellen. Het geeft telers toegang tot meer biologische oplossingen in regio's waar chemische alternatieven schaarser worden. Op langere termijn zien we mogelijkheden voor de biologische bestrijding van Fusarium."

Kenneth Alness, managing director van Lantmännen BioAgri legt uit dat de overname veel pluspunten kent. "De ervaring van BioAgri in zaadbehandeling en de expertise van Koppert op het gebied van productie, logistiek en formulering van microbiologische oplossingen zullen resulteren in effectieve, economische en duurzame voordelen voor telers."

Toegangsverschaffing

BioAgri blijft alle verkooprechten over deze producten behouden rondom het gebied van de Baltische Zee, de thuishaven van Lantmännen BioAgri. De overdracht van klanten zal in samenspraak verlopen, voor klanten binnen en buiten dit gebied blijft het productaanbod en support dan ook ongewijzigd.

"De samenwerking met Lantmännen zal ons toegang geven tot interessante markten rondom de Baltische Zee. Daarnaast kunnen wij het productportfolio van Lantmännen in deze regio uitbreiden met ons ruime aanbod aan biologische oplossingen", vertelt Martin Koppert.


Voor meer informatie:
www.koppert.com
Publicatiedatum: