Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Fotoreportage: AGF Detail / Vakbeurs Foodspecialiteiten '16

Tholen - De bio-sector was ruim vertegenwoordigd op de laatste editie van de vakbeurzen AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op 27 en 28 september maakten tientallen bedrijven met biologische producten in hun portefeuille hun opwachting in Expo Houten. Gisteren lichtte Biojournaal al een tipje van de sluier op van het tweedaagse evenement, vandaag pakken wij uit met een uitgebreide fotoreportage. 


Op de AGF detail kon niemand om het BioPlein heen. Op dit afgebakende platform presenteerden een negental bedrijven, waaronder leveranciers en producenten van biologische bewerkte en onbewerkte AGF-producten, groothandels, een boulangerie, ijsmaker en verpakkingsspecialist, hun producten in vol ornaat. Dat leverde interessante innovaties op, denk aan krulgroenten in alle soorten en maten, zwarte knoflook en een pas op deze beurs in Nederland geďntroduceerde Thaise khao soi soep.



Barend Mul van Sonneclaer IJs; Onno Stienen van onoff spices!; Anne Kuperus van Kuperus Foods; Jeroen Smits van Nesco Champignons. Onderdeel van het BioPlein.


Op de nabijgelegen Vakbeurs Specialiteiten was een biologische route uitgestippeld. Verspreid over de beursvloer werden de nodige biologische producten tentoongesteld, variërend van kruiden en specerijen, wijnen, chocolade, vruchtensappen, kazen en nog een veelvoud aan andere delicatessen. De standhouders waren overwegend positief over de aanloop. Door middel van proeverijen werden de zintuigen voortdurend geprikkeld. Dat leverde dikwijls lange rijen op voor de stands.


Jaouad Agounad & Said Ait Mouhou van Pure Maroc; Fokke van der Meer & Ruerd van der Meer van De Wijnimporteurs; Jolanda Groot van Ecuador's Fine Taste; Ramon Dekker van 's LandsBeste. Onderdeel van de biologische route.


Publicatiedatum: 29-9-2016
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-11-2017 Fotoreportage: Nederlandse inbreng op de Nordic Organic Food Fair
17-11-2017 24 november: informatieavond Kraaybeekerhof Academie
15-11-2017 14 december: omschakeldag voor melkveehouders
14-11-2017 “De rek in Scandinavië is er voorlopig nog niet uit”
14-11-2017 25 november: Praktijkdag Verteringsklachten
14-11-2017 Meer dan 400 exposanten op Nordic Organic Food Fair
14-11-2017 "In 2030 bio-landbouw toonaangevend in de agribusiness"
13-11-2017 19 november: symposium Fosfaatspagaat in Utrecht
8-11-2017 12 december: symposium over maatschappelijk en sociaal ondernemen
7-11-2017 Cursus Biologische Fruitteelt voor starters of bedrijfsopvolgers
7-11-2017 155 producten in de race voor Natural & Organic Awards Scandinavia
6-11-2017 Vierde partnerlunch Vereniging Biologische Varkenshouders: 8 november
3-11-2017 "Standhouders BioXpo VitaSana globaal gezien heel tevreden"
2-11-2017 Studiedagen 'microbioom' en 'voeding Barstensvol Leven!'
31-10-2017 Duurzaamheid in het middelpunt tijdens Nordic Organic Food Fair 2017
30-10-2017 1 en 4 november: Storytelling Festival 2017
27-10-2017 VegFestNL 2017: “Eten voor een betere wereld”
26-10-2017 EU-missie voor biologische voeding in Singapore en Vietnam
26-10-2017 Fotoreportage Natexpo - Nederlanders verkennen kansen op Franse markt
25-10-2017 Biohuis 2018: extra aandacht voor risico's inputs en middelengebruik

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *