Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Sfeerimpressie BioPlein en Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
Biologische sector breed vertegenwoordigd onder detaillisten

Tholen – De 13e editie van AGF Detail en de gelijktijdig georganiseerde Vakbeurs Foodspecialiteiten trok veel bekijks op de eerste dag van de expositie. Op de vakbeurs, dat vooral in het teken stond van kaas, dranken en delicatessen, gaven tientallen bedrijven met een volledig of gedeeltelijk assortiment biologische producten acte de présence. Ook op het BioPlein, dat in samenwerking met Biojournaal werd georganiseerd, maakten diverse biobedrijven hun opwachting. Het productaanbod mag met recht divers genoemd worden. Biojournaal geeft alvast een voorproefje.

BioPlein

De beursvloer van AGF Detail stond goeddeels in het teken van het BioPlein. Voor nieuwe smaakervaringen konden bezoekers terecht bij Marc. Foods, een bedrijf dat zilte aardappelen en groenten uit Texel teelt. Daar werd onder meer ijskruid en lamsoor getoond. Maar op het BioPlein was het lang niet alleen aardappelen, groente en fruit wat de klok sloeg. Ook ambachtelijke ijsmaker Sonneclaer IJs was aanwezig, waar het publiek maar liefst 22 ijssmaken kon proeven van biologische melk van eigen koeien. Met hun unieke positionering werd duidelijk hoe deze en andere biobedrijven een graantje meepikken van de AGF-detaillist.



Vakbeurs Foodspecialiteiten

Liefhebbers van biologische producten alsook toevallige passanten konden hun ogen en neus goed de kost geven op de 'biologische route' op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Deze beurs stelt zichzelf ten doel een inspiratiebron te zijn voor horeca en catering, inkopers voor de levensmiddelenhandel, importeurs, grossiers en collega-producenten. Met het brede assortiment biologische producten  veelal kaas, (non-)alcoholische dranken en delicatessen  maakten de exposanten die beloften meer dan waar. Getuige de lange rijen voor de stands en de positieve reacties onder standhouders mag de organisatie - nog voor het officiële einde - spreken van een geslaagd evenement.



Morgen verschijnt een uitgebreide fotoreportage van de standhouders.

Publicatiedatum: 28-9-2016
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-11-2017 Fotoreportage: Nederlandse inbreng op de Nordic Organic Food Fair
17-11-2017 24 november: informatieavond Kraaybeekerhof Academie
15-11-2017 14 december: omschakeldag voor melkveehouders
14-11-2017 “De rek in Scandinavië is er voorlopig nog niet uit”
14-11-2017 25 november: Praktijkdag Verteringsklachten
14-11-2017 Meer dan 400 exposanten op Nordic Organic Food Fair
14-11-2017 "In 2030 bio-landbouw toonaangevend in de agribusiness"
13-11-2017 19 november: symposium Fosfaatspagaat in Utrecht
8-11-2017 12 december: symposium over maatschappelijk en sociaal ondernemen
7-11-2017 Cursus Biologische Fruitteelt voor starters of bedrijfsopvolgers
7-11-2017 155 producten in de race voor Natural & Organic Awards Scandinavia
6-11-2017 Vierde partnerlunch Vereniging Biologische Varkenshouders: 8 november
3-11-2017 "Standhouders BioXpo VitaSana globaal gezien heel tevreden"
2-11-2017 Studiedagen 'microbioom' en 'voeding Barstensvol Leven!'
31-10-2017 Duurzaamheid in het middelpunt tijdens Nordic Organic Food Fair 2017
30-10-2017 1 en 4 november: Storytelling Festival 2017
27-10-2017 VegFestNL 2017: “Eten voor een betere wereld”
26-10-2017 EU-missie voor biologische voeding in Singapore en Vietnam
26-10-2017 Fotoreportage Natexpo - Nederlanders verkennen kansen op Franse markt
25-10-2017 Biohuis 2018: extra aandacht voor risico's inputs en middelengebruik

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *