Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse zeepboer gebruikt 100% gerecyclede flessen

De afgelopen week zijn de eerste 100 procent gerecyclede flessen van de band gerold in een zeepfabriek in Utrecht en daarmee is Marcel's Green Soap het eerste merk in Nederland dat al haar flessen van gerecycled plastic maakt. Het plastic afval dat hiervoor wordt gebruikt, is door consumenten thuis ingezameld.



Marcel's Green Soap is een nieuw schoonmaakmerk met een missie. Van schoonmaakmiddelen wordt je huis schoner, maar de wereld om ons heen wordt er alleen maar viezer van. Elke week worden in Nederland alleen al zo'n 4 miljoen flessen weggegooid waar was- of schoonmaakmiddelen in zaten. De was- en reinigingsmiddelenindustrie wordt al tijden gedomineerd door een klein aantal leveranciers. Het draait er vooral om de kosten zo laag mogelijk te houden en via promoties en prijsacties zoveel mogelijk producten aan de consument te verkopen. Een neerwaartse spiraal met het milieu als grote verliezer.



Dat betekent dat alleen in Nederland er elke week zo'n 150.000 kilogram plastic wordt gebruikt met veelal aardolie als grondstof om nieuwe flessen te maken. Marcel's Green Soap vindt dat dit anders moet. Vooral omdat het ook anders kan. Onlangs vond Marcel Belt, de zeepboer achter Marcel's Green Soap, een bedrijf dat plastic afval inzamelt, sorteert, wast en in kleine stukjes snijdt. Hier worden dan weer nieuwe plastic flessen van geblazen.



Marcel is ervan overtuigd dat gerecycled plastic de toekomst heeft. Daarom besloot Marcel om met Marcel's Green Soap al naast haar formuleringen ook haar verpakkingen milieuvriendelijk aan te bieden.

Voor meer informatie: www.greensoap.nl
Publicatiedatum: