Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdelijke stop op bijkomende leveraars van biologische geitenmelk

Organic Goatmilk Coöperatie stelt een wachtlijst in

Organic Goatmilk Coöperatie (OGC) verenigt bijna 50 biologische geitenhouders in Nederland, Duitsland en België. OGC werkt samen met meer dan 15 partners die de rauwe melk verwerken tot yoghurt, zachte en harde kaas en babyvoeding. De vraag naar geitenzuivel en naar biologische producten is bij de consument stijgend, wat ertoe leidde dat ze de vraag van de verwerkers onvoldoende konden invullen.

"De coöperatie heeft in samenspraak met haar partners inspanningen gedaan om het aanbod te verhogen om hen beter te kunnen bedienen", vertelt Gerrit Verhoeven, voorzitter van de OGC. "Momenteel komen we in een fase waarin we het evenwicht tussen vraag en aanbod goed moeten bewaken, want het volume groeit de komende twee jaar met 50%. Om kandidaat-starters niet tot onnodige risico's en hoge kosten te bewegen, heeft OGC een wachtlijst ingesteld. Er komt dus een tijdelijke stop op het aannemen van nieuwe leveraars. Pas als de markt het opnieuw toelaat, kunnen we bedrijven op de wachtlijst groen licht geven. Doel is het behoud van zowel een stabiele melkprijs als van het goede imago van onze sector; dit is goed voor de consument en voor iedereen in de keten."



Voor meer informatie:

Gerrit Verhoeven
voorzitter OGC
06 51263522
gerrit@verhoevenmelkgeiten.nl
www.organicgoatmilkcooperatie.nl
Publicatiedatum: