Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Recordjaar biologische verkoop Italië: +21% tot nu toe
De biologische voedselaankopen in Italiƫ zijn tot dit moment in 2016 met 21% toegenomen, met een geschatte jaarlijkse consumptie van ongeveer 2,5 miljard euro. De groei in biologische consumptie is volgens de Italiaanse telersvereniging Coldiretti voor meer dan een decennium gelijk gebleven. In deze periode aten 13 miljoen Italianen minstens eens per week biologisch.
Volgens de Italian Information System on Organic Agriculture (Sinas), heeft de biologische productie in 2015 een recordniveau bereikt van 1.500.000 hectare (+8% y/y). Dit was gelijk aan 12% van de totale landbouwgrond. Meer dan 100.000 hectare aan landbouwgrond is in een jaar overgegaan op biologische teelt.
Biologische e-commercie toont ook een positieve trend, aangezien dit in de laatste 5 jaar met 71% is toegenomen.