Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omzet in retail +12,4% naar 933 miljoen euro

Bio-aandeel Denemarken hoogste ter wereld

De verkoop van biologische levensmiddelen is de voorbije 10 jaar sterk toegenomen in Denemarken. In geen enkel land is het marktaandeel bio zo hoog.

Nieuwe cijfers van Statistics Denmark tonen dat de Deense retail in 2015 een omzet voor bio-producten haalde van 933 miljoen euro (6,96 miljard DKK). Dat is een toename van 12,4% in vergelijking met 2014. De cijfers van de natuurvoedingsbranche en de rechtstreekse boerderijverkoop zijn nog niet bekend voor 2015 en dus nog niet opgenomen in de totale omzetcijfers.

In 2014 hadden deze verkoopkanalen een marktaandeel van 8,5%. De belangrijkste producten op de Deense biologische markt zijn zuivelproducten en groenten en fruit met respectievelijk 28% en 25% marktaandeel.

Het aandeel voor biologische producten bedraagt 8,4% van de totale levensmiddelenmarkt in Denemarken. Dat is meteen het hoogste marktaandeel voor biologische producten ter wereld, vóór Zwitserland en Oostenrijk. Vooral in Kopenhagen zijn bioproducten zeer populair.

Bron: Organic Denmark, Statistics Denmark via BioForum Vlaanderen


Publicatiedatum: