Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Mauritius ananas uit Sri Lanka
Ananasringen- en stukjes nieuw bij Amaizin

Amaizin komt met iets nieuws: De beste ananassen uit Sri Lanka in een easy-to-open blik (ringpull & stapelbaar) van 400 ml. De biologische ananas komt hoofdzakelijk uit het Gampaha en Kurunegala, in het district ten noordoosten van Colombo.
 
De ananassen worden op eigen plantages geteeld of door telers die land pachten. De verwerking van de ananas wordt voor 80 procent door vrouwen gedaan. Het schoonmaken, schillen, snijden, sorteren en afvullen geeft aan ongeveer 50 mensen werk, waarbij het zware werk door mannen wordt verricht. Alle werknemers zijn ouder dan 18 jaar.

 
De ananasvrucht uit Sri Lanka wordt de Mauritius ananas genoemd. Deze soort kenmerkt zich door een uitgesproken aroma. Door de intense smaak (Brix 13-14 procent) is hij bijzonder geschikt om te conserveren op eigen sap zonder toevoegingen. De Mauritius ananas is lang en smal (taps toelopend)  en moeilijk machinaal te verwerken. Daarom wordt alles handmatig gedaan en kunnen er onderlinge verschillen zijn in de grootte van de ananasschijven.



De reguliere ananas, veelal uit Costa Rica, Colombia of Ivoorkust afkomstig, heeft een ronde, bolle vorm en is daardoor beter geschikt om machinaal te verwerken. Het nadeel is echter dat deze ananassoort minder smaak heeft en minder zoet is, waardoor er vaak suiker aan het sap wordt toegevoegd. Bij de ananassen van Amaizin is dit niet nodig: De ananas en het eigen sap is door het intense aroma bijzonder geschikt voor desserts en vruchtencocktails. Niet voor niets zijn deze ananassen in smaaktesten dikwijls als lekkerste beoordeeld vanwege de zoete, frisse ananassmaak. En dat terwijl er géén suiker is toegevoegd aan dit product. Kortom: de nieuwe producten van Amaizin zijn een mooi aanvulling op een salade of dessert, of voor een lekker tussendoortje.
 
Kijk op deze website voor meer informatie.


Publicatiedatum: 5-1-2011

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2017 Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten
21-6-2017 "Wij voegen geen middelen toe. Nul"
13-6-2017 "Liever lokaal geteeld gangbaar fruit dan ingevlogen bio-fruit"
12-4-2017 Conservenfabriek draait overuren door vroege aspergeoogst
3-4-2017 Wilde bessenjam en -siropen Torfolk Gård nu in Nederland
29-3-2017 Groningen stimuleert teelt voor bio-conserven
22-3-2017 Duurzaam dieet voor je kat
7-3-2017 Biologische babyvoeding en conserven in trek
13-10-2016 Bio-aandeel Baltussen toegenomen tot 50%
30-9-2016 Baltussen kampt met aanvoerproblemen na extreem weer
13-9-2016 Bonduelle breidt biologisch aanbod uit
6-9-2016 Mariënwaerdt introduceert nieuwe producten met uitsluitend natuurlijke suikers
24-8-2016 Hollandse gezelligheid op 22ste Landgoedfair
2-6-2016 Tomatenpuree van De Nieuwe Band wordt Demeter
11-3-2016 Amaizin exotische bonen in blik
16-2-2016 Hoogste score voor La BIO IDEA kikkererwten
9-2-2016 Jumbo boycot Hak-groenten
5-2-2016 Machandel verwacht weer 30% groei en blijft innoveren
11-11-2015 LunaeTerra groenteconserven: ook variatie in de winter
26-2-2015 Het biologisch kennisnetwerk op bezoek bij Baltussen Konservenfabriek

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *