Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vluchtelingen bereiden bio-gerechten bij Syr

Restaurant Syr heeft eind juni de deuren geopend. Twaalf van de vijfentwintig medewerkers zijn verblijfsgerechtigde vluchtelingen. Het Utrechtse restaurant is een initiatief van Stichting Gys, die mede werd opgericht door het team achter twee biologische restaurants in Utrecht. Niet alleen op de werkvloer, maar ook op het bord komen culturen samen bij Syr. "Het menu bestaat uit Syrische gerechten met een Europese twist, bereid met lokale en biologische producten", legt bedrijfsleider Joffrey Mulder uit. Het restaurant heeft niet alleen een duurzaam personeelsbeleid en een duurzame kaart, ook in het interieur is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo worden veel meubels en stoffen hergebruikt en staan er biologische bloemetjes op tafel. Ook gaat het restaurant een doggybag introduceren om voedselvoorspilling tegen te gaan.

Misset Horeca ging er langs voor een reportage. Klik hier voor het complete artikel.

Bron: Misset Horeca


Publicatiedatum: