Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volledig klimaatneutrale energievoorziening op Into The Great Wide Open

De ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken door een fossielvrij Into The Great Wide Open (1-4 september op Vlieland gehouden). Dat is de stip aan de horizon waar het festival samen met Lab Vlieland in stappen naartoe werkt. De grote stap dit jaar: de overstap naar duurzame biobrandstof. Into The Great Wide Open en Lab Vlieland zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met GoodFuels, een specialist op het gebied van geavanceerde biobrandstoffen. Hiermee reduceert het festival 70% van zijn CO2-footprint en is het 100% fossielvrij als het gaat om eigen stroomproductie.



Lab Vlieland en Into The Great Wide Open zijn koplopers waar het gaat om het verantwoord produceren van een festival en daarmee het versnellen van de vooruitgang: op het eiland, maar ook aan de wal en meestal in samenwerking met bedrijven, burgers, kennisinstellingen en overheden. Lab Vlieland streeft naar een geheel fossielvrij Into The Great Wide Open.



De duurzame diesel van GoodFuels is een hoogwaardige vervanger voor fossiele diesel. Deze geavanceerde brandstof is volledig gemaakt uit rest- en afvalstromen.

Voor meer informatie: www.labvlieland.nl
Publicatiedatum: