Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote vraag naar bio-producten in Deense horeca

Steeds meer chefs in Deense kantines, restaurants en cateringbedrijven maken gebruik van biologische producten.Vorig jaar was er een verkoop van biologische producten ter waarde van €215.044.000. Dit was 27% meer dan in 2014 volgens cijfers van Statistics Denmark. 7,6% van de totale inkopen van restaurants en catering services waren in 2015 biologische producten.


Leuke verrassing

Andreas Buchhave Jensen, hoofdconsultant bij de Deense landbouw- en voedselraad Landbrug & FØdevarer: "We hadden wel een toename verwacht, maar 27% is een leuke verrassing. Het is meer dan we verwachtten, maar het is wel logisch omdat veel gemeentes overstappen op biologisch voedsel en de vraag in privékeukens ook toeneemt."



Biologische melk en andere zuivelproducten waren duidelijk het meest populair, met een aandeel van 36% in de biologische inkopen. Verkoop van biologische fruit en groenten nam toe met 38% naar €47.847.000, en algemene natuurvoeding namen toe van €58.603.000 naar €74.866.000. 

"Het is goed om te zien dat verkoop van alle biologische producten is toegenomen, wat aangeeft dat koks maaltijden willen bereiden die zoveel mogelijk biologische ingrediënten bevatten."

Privé catering neemt de leiding

Ondanks het feit dat gemeentes in hun kantines de overstap maken naar biologisch, neemt de private voedselsector de leiding met een aandeel van 56% in de biologische voedselinkoop. In 2015 besteedden private kantines €61.558.000, vergeleken met €43.547.000 in 2014. Jensen schat dat dit jaar de biologische voedselinkoop bij de cateringsector nog eens met 15-20% zal toenemen, omdat Denen graag biologisch eten als ze uitgaan. 

De totale verkoop van biologische producten in Denemarken heeft in 2015 €1.290.000.000 bereikt, wat betekent dat elke Deen gemiddeld €228 heeft uitgegeven aan biologisch voedsel.

Bron: CPHPost
Publicatiedatum: