Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"We vonden het meteen heel lekker"
Primeur met bio-pompoenketchup bij De Frietwinkel

Tholen - Klanten van de Frietwinkel kunnen vanaf vandaag (1 september) kennismaken met biologische pompoenketchup. "Deze ketchup is echt bijzonder en superduurzaam, aangezien het gemaakt wordt van pompoenen die voor consumenten niet interessant zijn. Ze zijn ofwel te groot ofwel te klein voor in de winkel", vertelt Siem van Bruggen van de Frietwinkel.



De Frietwinkel heeft hiermee een primeur. "We nemen de ketchup af van Het Bio Pakhuis. Zij gaan dit product samen met ons op de Nederlandse markt lanceren. Het Bio Pakhuis kwam onlangs wat flesjes bij ons afleveren en we vonden het meteen heel lekker, onder meer bij de Bieterbal. Geen idee eigenlijk waarom we het nog nergens in Nederland kunnen krijgen, daarom besloten we om deze bijzondere ketchup in onze Frietwinkels te gaan aanbieden. De ketchup is vanaf nu te verkrijgen bij onze friet in de winkels in Utrecht, Den Haag en Breda. Vandaag laten we onze klanten gratis proeven van de ketchup."

BIOFACH-award

De biologische pompoenketchup is in Duitsland geproduceerd. Producent Georg Thalhammer presenteerde op de BIOFACH 2014 zijn biologische delicatessenlijn op basis van pompoen. De ketchup was toen al een opvallende verschijning en had een plekje gekregen in de Novelty Stand. De 'Bio-KŁrbisketchup' ging uiteindelijk zelfs aan de haal met een Best New Product Award.

Het Bio Pakhuis heeft na jarenlang contact met Georg Thalhammer voorgesteld om de ketchup op de Nederlandse natuurvoedingsmarkt te gaan verhandelen. Alle etiketten zijn vertaald in het Nederlands en ze zijn er nu heel kleinschalig mee begonnen.

Voor meer informatie:

Siem van Bruggen
Frietwinkel by dapp bio food
085 2738002
info@frietfiets.nl
www.frietwinkel.nl

Het Bio Pakhuis
06 51024160
info@biopakhuis.nl
www.biopakhuis.nl

Publicatiedatum: 1-9-2016
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit
8-11-2017 Ekoland bij de EKO-netwerklunch
2-11-2017 Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum
2-11-2017 Dapp Frietwinkel Den Haag sluit deuren
1-11-2017 Deense bio-telers richten zich op Duitse gastronomie
31-10-2017 Biologisch cateraar haalt 1.400 euro op voor stichting De Vrolijkheid
30-10-2017 Spirit in De Groene Passage gaat uitbreiden
24-10-2017 "Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"
23-10-2017 Ekomenu uitgeroepen tot beste maaltijdbox
17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *