Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"We vonden het meteen heel lekker"
Primeur met bio-pompoenketchup bij De Frietwinkel

Tholen - Klanten van de Frietwinkel kunnen vanaf vandaag (1 september) kennismaken met biologische pompoenketchup. "Deze ketchup is echt bijzonder en superduurzaam, aangezien het gemaakt wordt van pompoenen die voor consumenten niet interessant zijn. Ze zijn ofwel te groot ofwel te klein voor in de winkel", vertelt Siem van Bruggen van de Frietwinkel.



De Frietwinkel heeft hiermee een primeur. "We nemen de ketchup af van Het Bio Pakhuis. Zij gaan dit product samen met ons op de Nederlandse markt lanceren. Het Bio Pakhuis kwam onlangs wat flesjes bij ons afleveren en we vonden het meteen heel lekker, onder meer bij de Bieterbal. Geen idee eigenlijk waarom we het nog nergens in Nederland kunnen krijgen, daarom besloten we om deze bijzondere ketchup in onze Frietwinkels te gaan aanbieden. De ketchup is vanaf nu te verkrijgen bij onze friet in de winkels in Utrecht, Den Haag en Breda. Vandaag laten we onze klanten gratis proeven van de ketchup."

BIOFACH-award

De biologische pompoenketchup is in Duitsland geproduceerd. Producent Georg Thalhammer presenteerde op de BIOFACH 2014 zijn biologische delicatessenlijn op basis van pompoen. De ketchup was toen al een opvallende verschijning en had een plekje gekregen in de Novelty Stand. De 'Bio-Kürbisketchup' ging uiteindelijk zelfs aan de haal met een Best New Product Award.

Het Bio Pakhuis heeft na jarenlang contact met Georg Thalhammer voorgesteld om de ketchup op de Nederlandse natuurvoedingsmarkt te gaan verhandelen. Alle etiketten zijn vertaald in het Nederlands en ze zijn er nu heel kleinschalig mee begonnen.

Voor meer informatie:

Siem van Bruggen
Frietwinkel by dapp bio food
085 2738002
info@frietfiets.nl
www.frietwinkel.nl

Het Bio Pakhuis
06 51024160
info@biopakhuis.nl
www.biopakhuis.nl

Publicatiedatum: 1-9-2016
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

7-8-2017 Bio-hapjes voor Zwolse ambtenaren
21-7-2017 Foodtruck Vrij Voedsel krijgt EKO-keurmerk Goud
18-7-2017 Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk
18-7-2017 Een speciaalbiertje en frietje uit één en dezelfde aardappel
17-7-2017 Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine
14-7-2017 Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron
10-7-2017 Biologische KOOC-maaltijden vanaf nu bij Ekoplaza
4-7-2017 Biorestaurant The Barn Food opent in augustus in Hoog Catharijne
29-6-2017 Finalisten Gaia Green Awards bekend
29-6-2017 Gemeente struikelt over terras Leids bio-restaurant
27-6-2017 Nieuw bio-restaurant in Brussel: 't Alternatives
21-6-2017 Dönerzaak krijgt Zilveren EKO-keurmerk
20-6-2017 Veel belangstelling vanuit cateraars voor EKO-netwerklunch
9-6-2017 Exki trekt stekker uit vestigingen New York
30-5-2017 Foodfestivals grootste groeier in drukke festivalmarkt
29-5-2017 Ronde van Amsterdam: demarrage van Dutch Special telers
24-5-2017 Ontbijt Atelier Thisis7.am opent in Amsterdam
19-5-2017 Yoghurt Barn retailondernemer van het jaar
17-5-2017 Gents bio-restaurant sluit op emotionele wijze haar deuren
16-5-2017 Biologische friet voor Feyenoord-Legioen

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *