Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"We vonden het meteen heel lekker"
Primeur met bio-pompoenketchup bij De Frietwinkel

Tholen - Klanten van de Frietwinkel kunnen vanaf vandaag (1 september) kennismaken met biologische pompoenketchup. "Deze ketchup is echt bijzonder en superduurzaam, aangezien het gemaakt wordt van pompoenen die voor consumenten niet interessant zijn. Ze zijn ofwel te groot ofwel te klein voor in de winkel", vertelt Siem van Bruggen van de Frietwinkel.



De Frietwinkel heeft hiermee een primeur. "We nemen de ketchup af van Het Bio Pakhuis. Zij gaan dit product samen met ons op de Nederlandse markt lanceren. Het Bio Pakhuis kwam onlangs wat flesjes bij ons afleveren en we vonden het meteen heel lekker, onder meer bij de Bieterbal. Geen idee eigenlijk waarom we het nog nergens in Nederland kunnen krijgen, daarom besloten we om deze bijzondere ketchup in onze Frietwinkels te gaan aanbieden. De ketchup is vanaf nu te verkrijgen bij onze friet in de winkels in Utrecht, Den Haag en Breda. Vandaag laten we onze klanten gratis proeven van de ketchup."

BIOFACH-award

De biologische pompoenketchup is in Duitsland geproduceerd. Producent Georg Thalhammer presenteerde op de BIOFACH 2014 zijn biologische delicatessenlijn op basis van pompoen. De ketchup was toen al een opvallende verschijning en had een plekje gekregen in de Novelty Stand. De 'Bio-KŁrbisketchup' ging uiteindelijk zelfs aan de haal met een Best New Product Award.

Het Bio Pakhuis heeft na jarenlang contact met Georg Thalhammer voorgesteld om de ketchup op de Nederlandse natuurvoedingsmarkt te gaan verhandelen. Alle etiketten zijn vertaald in het Nederlands en ze zijn er nu heel kleinschalig mee begonnen.

Voor meer informatie:

Siem van Bruggen
Frietwinkel by dapp bio food
085 2738002
info@frietfiets.nl
www.frietwinkel.nl

Het Bio Pakhuis
06 51024160
info@biopakhuis.nl
www.biopakhuis.nl

Publicatiedatum: 1-9-2016
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-5-2018 Studenten starten biologische saladebar
23-5-2018 Biologisch diner tijdens huwelijk prins Harry en Meghan
17-5-2018 Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar
9-5-2018 EKO-certificaat zilver voor Mr. & Mrs. Watson
8-5-2018 Kindermaaltijden Jamie Oliver bevatten meer calorieŽn en vet dan fastfood
7-5-2018 "Werken volgens 'no waste'-principe houdt me scherp"
7-5-2018 3x vegetarisch en vegan eten in Londen
3-5-2018 Museumrestaurant Schokland vernieuwd
3-5-2018 Biologisch Patatje Vrede en een bijzondere familiegeschiedenis
3-5-2018 Restaurant Water en Brood gaat weer open
2-5-2018 Bartrends: biologische groentencocktails
1-5-2018 Vriendinnen gaan los in de keuken met biologisch fingerfood
30-4-2018 Folder wijst toeristen op bio-adressen in Gouda
26-4-2018 "Nu serveren we geen voer meer maar voeding"
24-4-2018 Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt
23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *