Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eten is om op te eten!

De Eetfabriek en De Zaai-Ster presenteren het Pop Up-Statement Restaurant op het Noorderzon festival van 18-28 augustus 2016. Met dit restaurant maken ze een Statement tegen voedselverspilling. Wereldwijd wordt er een enorme hoeveelheid goed voedsel verspild. Alleen al in Nederland wordt er per jaar voor meer dan 4 miljard euro aan voedsel weggegooid.

Elke Noorderzon-dag, dus 11 dagen lang, serveren ze in het Statement Restaurant een verrassingsmenu van drie gangen. Ze koken met ingrediënten die anders waren weggegooid om verschillende redenen, maar nooit om de reden dat ze niet goed meer zijn van kwaliteit. Bijvoorbeeld producten die te groot of te klein zijn volgens de Nederlandse handel en wetgeving, of die per ongeluk in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. De producten komen uit het hele land, en zelfs van daarbuiten. Samen met veel biologische boeren maken ze op die manier een statement om voedselverspilling tegen te gaan.



Wees welkom in het Pop Up-Statement Restaurant

Iedereen kan een bijdrage leveren, simpelweg door te genieten van het 3 gangen menu. Reserveren kan bij de Puur Noord Nederland Foodtrailer op het festival, of via info@puurnoordnederland.nl.



Puur Noord Nederland Foodtrailer

Uiteraard kan iedereen ook terecht bij de Puur Noord Nederland Foodtrailer. De foodtrailer is dé plek voor je biologische maaltijd of snack, niet alleen op Noorderzon, maar op diverse festivals in Nederland. De plakjes boomstam zijn van fruitbomen van onze appel- en perenteler Wim Stoker in Dronten (kop van Flevoland). Het zijn oude fruitbomen, die niet meer kunnen worden gebruikt voor de fruitteelt. De levende groene wand aan de zijkant is van biologische klimop, van prei- en bonenteler Harm Teelken uit Elim (Drenthe). Het hout waar de tafels op het terras van zijn gemaakt komt uit Frederiksoord (Drenthe). De bomen zijn gekapt voor onderhoud van het bos.
Publicatiedatum: