Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jozien Vos:

"Bionica aardappelplanten sterkste argument dat het echt anders kan"

Op het proefveld van aardappelkweker Niek Vos, bekend van de Bionica, voor consumenten beter gekend als Niek's Witte, staan nog steeds aardappelplanten fier rechtop. Dit vertelt Jozien Vos. "En dat in een zomer waarin zoveel planten door de bekende schimmel phytophthora aangetast werden. Het is een schatkamer van de natuur, deze vele mogelijk nieuwe rassen. En deze planten, nog goed gezond, vormen het sterkste argument dat het echt anders kan... Tenminste, voor wie vertrouwen en geduld heeft om op zoek te gaan naar alternatieven."



Jozien geeft aan dat de natte zomer vol met schimmelaantastingen geen vat kreeg op dit mogelijk nieuwe ras. "Maar het vraagt nog jaren van beproeving op vele aspecten, bijvoorbeeld smaak en verwerkbaarheid voor je het een nieuw ras kunt noemen." Op het biologisch-dynamische akkerbouwbedrijf van de familie Vos worden pootaardappelen met de hand gerooid. "Dit doen we zodat ze onbeschadigd bewaard kunnen worden. Kostbaar en sterk uitgangsmateriaal voor het komende jaar", besluit Jozien.



Publicatiedatum: