Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gevelrenovatie: duurzame gevelbekleding steeds populairder

Duurzame energie is ook in de bouwsector een hot topic. Er is steeds meer vraag naar milieuvriendelijke bouwmaterialen. Ook wat betreft het renoveren van een gevel, zijn er meer mogelijkheden om duurzaam te werk te gaan.

Duurzame gevelbekleding

Als consumenten op een duurzame manier de gevel willen renoveren, zijn er een aantal mogelijkheden.

Spuitkurk bijvoorbeeld. Dit is een techniek die komt overgewaaid uit Spanje. Hierbij spuit men kleine kurkdeeltjes op de gevel. Hierdoor wordt de gevel egaal. De kurk heeft bovendien ook een thermisch bufferende werking. Spuitkurk is een duurzaam materiaal dat niet schadelijk is voor het milieu. Bij de productie ervan gebruikt men een minimum aan energie.



Daarnaast is ook thermowood als houten gevelbekleding steeds meer in opkomst. Thermowood is hout dat verduurzaamd is door een milieuvriendelijk procedé. Het oogt mooi en is bovendien ook vriendelijk voor het milieu.

Maar ook andere houtgevelbekledingsmaterialen doen het goed. Padoek, ceder of kastanje zijn voorbeelden houtsoorten die te verkrijgen zijn met een FSC-label. Dat geeft je de garantie dat ze afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

Ten slotte doet ook minerale gevelpleister het goed als duurzaam materiaal om de gevel af te werken. Deze kalkpleister beschermt tegen vocht en maakt de gevel mooi egaal. De pleister zelf is vriendelijk voor het milieu.

Woning duurzamer maken met isolatie

Een duurzamere woning kan ook door je gevel beter te isoleren. En dat heeft ook de overheid begrepen. Ze wil meer verbouwers stimuleren om te investeren in energiebesparende maatregelen. Via het Nationaal Energiebespaarfonds kan men leningen krijgen met een lage rente als ze bijvoorbeeld isolatie aankopen.

Gevelisolatie kan op de buitengevel geplaatst worden of rechtstreeks ingespoten worden in de spouw. Eens de isolatie op de buitengevel geplaatst is, kan men ze ook duurzaam afwerken met milieuvriendelijke minerale gevelpleister. Er zijn op de markt flink wat ecologische isolatiematerialen waaruit de verbouwer kan kiezen zoals houtwol, kurk, hennep en papiervlokken.

Voor meer informatie: www.gevelrenovatie-info.nl
Publicatiedatum: