Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nancy Scheyltjens gunt biologisch restaurant Sprouts doorstart

Tholen – Anderhalf jaar na opening dreigde pop-upresto Sprouts in het Vlaamse Turnhout als een nachtkaarsje uit te gaan, totdat Nancy Scheyltjens begin deze maand haar oog liet vallen op het etablissement. Ingegeven door een diepe overtuiging een bijdrage te willen leveren aan een duurzame wereld, gunde ze het restaurant een doorstart. "Ik wil met het restaurant een inspiratiebron zijn voor anderen, door te laten zien wat voor een belangrijke bijdrage lokale, biologische en plantaardige producten kunnen leveren aan een gezonde levensstijl. Ik zie het als mijn missie om dit gedachtegoed zoveel mogelijk te verspreiden."



Gedeelde filosofie

Door het aanschouwen van veel onnodig dierenleed heeft Nancy op haar 18e levensjaar bewust voor het vegetariërschap gekozen. Rond diezelfde periode ontwikkelde ze ook een voorliefde voor kokkerellen. "Dankzij mijn opleiding als diëtiste en de daaraan verbonden kooklessen heb ik veel keukens van dichtbij leren kennen en bestudeerd", vertelt Nancy. "Ik liep al jaren rond met het idee een restaurant als deze te openen. De laatste week voor sluiting ben ik per toeval in het pop-uprestaurant terechtgekomen. Sprouts bleek perfect aan te sluiten op mijn eigen filosofie waarin gezonde en biologische voeding hoog in het vaandel staat. Met alle milieuvervuiling, zwendel in voeding en voedselgerelateerde ziekten en allergieën in het achterhoofd zei mijn hart ervoor te gaan toen de kans zich voordeed het restaurant over te nemen. Ik hoefde er niet lang over te na te denken."



Vernieuwd concept

"We bieden met dit restaurant een eigen twist. Voorheen had de klant slechts keuze uit twee menu's. Daar ik mij terdege bewust ben van het feit dat niet iedereen zo’n heel menu kan betalen, zullen wij de maaltijden nu ook à la carte aanbieden. Daarbuiten faciliteren we binnenkort ook een theetuin met thee van biologische bloemen, die afkomstig zijn van een stadsboerderij uit Turnhout. Die draagt zijn sociaal-maatschappelijke steentje bij door mindervaliden onder begeleiding te laten werken op de daarvoor bestemde velden."

"Tevens willen we elke zondag 'Le Bon Dimanche' organiseren. 's Ochtends vroeg tot in het begin van de middag, van 10:00 tot 13:00 uur, kunnen klanten bij ons aanschuiven voor een veganistisch ontbijt of brunch. De namiddag tot laat in de avond, van 14:00 tot 22:00 uur, staat in het teken van 'Chillout Resto'. Daarin brengen we de wereldkeuken op een lokaal bord. Daarvoor maken we gebruik van lokaal geteelde biologische en plantaardige producten. Elke week is een ander land aan de beurt. Deze themadagen passen precies bij ons streven onze klanten aldoor kennis te laten maken met een zo gevarieerd mogelijk aanbod. Het vormt een mooie aanvulling op ons vaste assortiment kenmerkende Sprouts-gerechtjes. Zo serveren we onder meer een kaasplankje met biologische Belgische bieren."



Toekomst

"De eerste reacties zijn overwegend positief. Veel omstanders zijn erover te spreken dat we het initiatief voortzetten en verder uitwerken. Men steekt me echt een hart onder de riem. Dat biedt hoop voor de toekomst. Het zou wel erg leuk zijn als we ooit worden onderscheiden met een felbegeerde Michelinster. Iets om naartoe te werken", blikt Nancy vooruit.

Voor meer informatie:

Nancy Scheyltjens
Sprouts
Baron Frans du Fourstraat 4 b7
2300 Turnhout
T: +32 (0)468 329078
nancy@sproutsresto.be
www.sproutsresto.be