Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glyfosaatgebruik EU toch aan banden

De Europese lidstaten zijn 11 juli overeengekomen dat het gebruik van glyfosaat beperkt moet worden. Enkele weken geleden besloot de Europese Commissie nog tot een tijdelijke verlenging van de vergunning om glyfosaat te gebruiken. Toen kon er geen overeenstemming bereikt worden tussen de lidstaten.



Onder de nieuwe, beperkende maatregel wordt de stof POE-tallowamine verboden. Dit bestanddeel is te vinden in glyfosaatproducten. De stof is in opspraak geraakt vanwege de giftige eigenschappen. Daarnaast bevat het akkoord een beperking van glyfosaatgebruik in de landbouw en in publieke ruimten. Het besluit is in ieder geval de komende 18 maanden dat de vergunning voor glyfosaat nog duurt van kracht.

Tegen eind 2017 moet de Europese toezichthouder voor chemische stoffen (ECHA) nieuw advies uitbrengen over de mogelijke gezondheidsrisico’s van het middel. Daarover was eerder discussie ontstaan. Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) publiceerde dat glyfosaat waarschijnlijk kankerverwekkend is. De Europese voedsel en warenautoriteit EFSA beweert het tegendeel.
Publicatiedatum: