Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overheid Laos ziet toekomst in biologische landbouw

Het Ministerie van Landbouw en Bosbeheer, biologische boeren en ondernemingen in Laos doen oproep tot voortzetting van het
Lao Organic Agriculture Forum tot na 2016, wanneer de VN steun stopt.

Biologische boeren in Laos produceren en exporteren met succes koffie, thee, zijde, en zelfs vliegenlarven, gebruikt voor diervoeding, maar de uitdaging is om te groeien in deze sector, dat meldde de VN op een (LOAF). Op het jaarlijkse forum worden onder andere traceerbaarheid, voorschriften en certificering en alle procedures die de geloofwaardigheid van biologische landbouwproducten uit Laos bevorderen, besproken.

"Laos heeft natuurlijke voordelen ten aanzien van schone landbouwproductie, zoals een ongerepte bodem, water en milieu, maar het moeilijkste is het behoud en de verdere ontwikkeling", aldus een gezant van UNCTAD, een onderdeel van de VN. "De sector heeft grote voordelen heeft voor de samenleving en kan de armoedebestrijding helpen."

Met import- en export marketing steunt UNCTAD Laos. Na dit 5e LOAF Congres sinds 2012 stopt de donorfinanciering voor het forum wellicht, maar de overheid wil eventueel de financiering overnemen.

Bron: UNCTAD
Publicatiedatum: