Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombia werkt aan duidelijke regelgeving rond bio-productie

Colombia heeft zijn positie als producent en exporteur van groenten en fruit door de jaren heen flink versterkt en de potentie van het land wordt wereldwijd erkend door investeerders. Maar voordat de Colombiaanse economie kan profiteren van de export van groenten en fruit, is erkenning van de biologische teelt vereist. In tegenstelling tot haar buren is Colombia niet gecentraliseerd. Het vredesproces van het land levert bevredigende resultaten op en het land bezit de hulpmiddelen die nodig zijn om een succesvol exportland te worden.



"Gezien het feit dat in Colombia tussen de 41.000 en 51.000 hectare uitsluitend bestemd is voor gecertificeerde biologische productie, heeft het land een groot potentieel. Helaas is Colombia tot nu toe het enige land in de regio waar de normen niet zijn aangepast, waardoor het voor het land onmogelijk is om de bio-producten naar de Europese Unie en de Andesgemeenschap te verhandelen. Om deze reden heeft de gehele productieketen, waaronder producenten, exporteurs en leveranciers, een vakbond opgericht. Tot nu toe hebben we 300 leden van kleine, middelgrote en grote ondernemingen, waarvan meer dan 60% is gewijd aan de groenten- en fruitsector", vertelt Richard Probst, vicevoorzitter van Fedeorgánicos (federatie van biologische producenten).



"Een mooi voorbeeld van onze samenwerking met geaffilieerde bedrijven is het project waarin we Amazone-cayennepeper telen. We hebben 40 hectare onwettige gewassen vervangen door peperplanten en ons doel is de 100 hectare te bereiken. Het voordeel van dit gewas is dat het een inheemse peper is die niet alleen zeer sterk is, maar ook rijk aan capsaïcine met een groot aanpassingsvermogen aan klimaatveranderingen. Het project wordt ondersteund door verschillende organisaties uit de Verenigde Staten", aldus Probst.



"We zullen op 27 en 28 juli een internationaal forum houden om ons werk te promoten en ons handelsbeleid te publiceren. Er zullen internationale sprekers aanwezig zijn die kwesties gaan bespreken die relevant zijn voor investeerders en de gehele productieketen. Ook zullen er monsters zijn van producten die we promoten, zoals babybananen, goudbessen, granaatappelen en Amazonefruit", besluit de vertegenwoordiger van Fedeorganicos.

Voor meer informatie:

Richard Probst Bruce, vicevoorzitter
FEDERACIÓN ORGÁNICOS DE COLOMBIA
T: 3152920861 / 4673851- Ext 105
Publicatiedatum: