Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Dit is pas het begin, de mogelijkheden zijn eindeloos"
Vlierbloesemsiroop eerste product van eigen erf Warmonderhof

De Hofwinkel in Dronten heeft dit jaar voor het eerst vlierbloesemsiroop laten maken van de vlier die bloeit op de erven en langs de akkers van Warmonderhof. De Hofwinkel is verbonden met Warmonderhof, de opleiding voor biologisch-dynamische landbouw in Dronten.

Vlierbloesemsiroop is al jaren een goed lopend product in de boerderijwinkel. "Er bloeit hier zoveel vlier, het is dan ook een lang gekoesterde wens om dit product zélf te laten produceren. We hebben de vlierbloesem met de hand geplukt en laten verwerken door een leuk bedrijfje in Amsterdam. Dat zijn echte siroopmakers, met verstand van zaken. Dat proef je", aldus Do Veltman, eigenaresse van de Hofwinkel. "Het is toch spannend of dit product in de smaak valt bij de klanten, daarom hebben we er voor gekozen om eerst maar eens 600 liter te laten maken. Onze plannen zijn groot… Volgend jaar wordt het meer, want het is nu al een succes!"



De siroop is een begin. De komende tijd wordt er gewerkt aan nog meer verwerkte producten van Warmonderhof. Zo is er binnen enkele weken een pesto van eigen erf te verwachten. "Op Warmonderhof wordt veel geteeld en de mogelijkheden zijn eindeloos. We zijn aan het onderzoeken wat er allemaal mogelijk is, wat mij betreft zijn we nog lang niet klaar. Sterker nog, dit is pas het begin… Ik denk aan soepen, sauzen, je kan het zo gek niet verzinnen. We gaan de smaak van Warmonderhof vangen en dat wordt erg lekker."

Voor meer informatie: www.warmonderhofwinkel.nl of Anna Veltman via 0615151983

Publicatiedatum: 14-7-2016

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 "We kunnen niet de minderheid blijven cateren"
18-9-2017 RAI Europees podium voor nieuwe biologische Lavazza-blend
15-9-2017 Rooskleurige toekomst voor biologische wijn
12-9-2017 Fransen niet vies van een zelfgebrouwen speciaalbiertje
12-9-2017 "Winkelier neemt de klant mee op avontuur"
8-9-2017 Mosselpan brengt duurzame wijn- en visproducent samen
8-9-2017 Londense metro verandert in oerwoud
7-9-2017 Unilever neemt Pukka Herbs over
7-9-2017 Bouillon de nieuwe koffie?
7-9-2017 Sappen duurder door prijsstijging verwerkingsfruit
6-9-2017 Nieuw van Piramide: Intense Mix
6-9-2017 Suikerhoudende frisdranken geweerd van middelbare scholen
29-8-2017 "In 30 jaar nog nooit een product geschrapt"
17-8-2017 Europees vooruitzicht bio-kokosnootwater ronduit positief
15-8-2017 Nieuw: Vermut Organic
8-8-2017 "Geitenwollensokkensfeer van natuurvoedingswinkels is verleden tijd"
21-7-2017 Koelkastje stimuleert impulsaankopen bio-smoothies
17-7-2017 Nieuw in Nederland: Café Michel
6-7-2017 mymuesli breidt assortiment uit met twee biologische melksoorten
6-7-2017 Biowijnmaker in de clinch met NRC om 'schuttingtaal'

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *