Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dit is pas het begin, de mogelijkheden zijn eindeloos"

Vlierbloesemsiroop eerste product van eigen erf Warmonderhof

De Hofwinkel in Dronten heeft dit jaar voor het eerst vlierbloesemsiroop laten maken van de vlier die bloeit op de erven en langs de akkers van Warmonderhof. De Hofwinkel is verbonden met Warmonderhof, de opleiding voor biologisch-dynamische landbouw in Dronten.

Vlierbloesemsiroop is al jaren een goed lopend product in de boerderijwinkel. "Er bloeit hier zoveel vlier, het is dan ook een lang gekoesterde wens om dit product zélf te laten produceren. We hebben de vlierbloesem met de hand geplukt en laten verwerken door een leuk bedrijfje in Amsterdam. Dat zijn echte siroopmakers, met verstand van zaken. Dat proef je", aldus Do Veltman, eigenaresse van de Hofwinkel. "Het is toch spannend of dit product in de smaak valt bij de klanten, daarom hebben we er voor gekozen om eerst maar eens 600 liter te laten maken. Onze plannen zijn groot… Volgend jaar wordt het meer, want het is nu al een succes!"



De siroop is een begin. De komende tijd wordt er gewerkt aan nog meer verwerkte producten van Warmonderhof. Zo is er binnen enkele weken een pesto van eigen erf te verwachten. "Op Warmonderhof wordt veel geteeld en de mogelijkheden zijn eindeloos. We zijn aan het onderzoeken wat er allemaal mogelijk is, wat mij betreft zijn we nog lang niet klaar. Sterker nog, dit is pas het begin… Ik denk aan soepen, sauzen, je kan het zo gek niet verzinnen. We gaan de smaak van Warmonderhof vangen en dat wordt erg lekker."

Voor meer informatie: www.warmonderhofwinkel.nl of Anna Veltman via 0615151983
Publicatiedatum: