Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




'Wat we ook exporteerden, het raakte uitverkocht'
Royal Eco Food in ServiŽ kan vraag naar conserven bijna niet aan

De biologische markt in ServiŽ is volop in ontwikkeling. Dit trekt ook industriŽle producenten aan, zoals het in Belgrado gevestigde Royal Eco Food, dit bedrijf maakt biologische versies van de traditionele Servische conserven, zoals pruimen-chutney en ajvar, een paprikasaus. Hun ajvar heeft zelfs de 'Superior Taste'-onderscheiding van het International Taste and Quality Institute gewonnen.

De onderneming bestaat slechts vijf jaar, toch is de verkoop zo snel gestegen dat een uitstap naar de Russische markt afgebroken moest worden, de lokale producenten konden de vraag namelijk niet meer aan. "Wat we ook exporteerden, het raakte uitverkocht", zegt Tanja Stojanovic van Royal Eco Food. De groei is dus niet zonder obstakels. "Als je een pionier bent, wordt je nu eenmaal geconfronteerd met moeilijkheden."



"In het begin moesten we bijvoorbeeld biologische tomaten importeren uit ItaliŽ omdat we hier niet voldoende leveranciers waren. Ook was het lastig om telers te overtuigen van de voordelen van omschakeling."

Inmiddels heeft het bedrijf langetermijncontracten afgesloten met koopgaranties, dit was nodig om de boeren bij het proces betrokken te krijgen, aangezien biologische productie duurder is en riskant. Voor nu ligt de focus nog op de lokale markt, maar er wordt gekeken naar expansie in de Europese Unie nu de betrekkingen met Brussel verbeteren. 

Publicatiedatum: 7-1-2011
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 Groentenverwerking met kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid
29-5-2018 Biologisch wint terrein in industriegroenten
12-4-2018 "Trots dat Odin en Machandel al zo lang verbonden zijn"
5-3-2018 "Blijven uitgaan van onze eigen kracht"
2-2-2018 Servero wil complete appelmoescategorie herdefiniŽren
25-1-2018 Unox Biologische erwtensoep minst zout
12-1-2018 Ook ready-to-eat-lijn en single packs van Kleinstesoepfabriek
21-12-2017 Het land van de biologische kastanjes
14-11-2017 Sour ontwikkelt maaltijdmixen met eiwit uit reststromen koolzaad
27-10-2017 Natudis: "Ekoland tomatensoep voldoet aan richtlijnen Voedingscentrum"
26-10-2017 Bio bekleedt top 5 in Tomatensoepwijzer
5-10-2017 Interne automatisering Machandel voorzien van impuls
18-7-2017 Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten
21-6-2017 "Wij voegen geen middelen toe. Nul"
13-6-2017 "Liever lokaal geteeld gangbaar fruit dan ingevlogen bio-fruit"
12-4-2017 Conservenfabriek draait overuren door vroege aspergeoogst
3-4-2017 Wilde bessenjam en -siropen Torfolk GŚrd nu in Nederland
29-3-2017 Groningen stimuleert teelt voor bio-conserven
22-3-2017 Duurzaam dieet voor je kat
7-3-2017 Biologische babyvoeding en conserven in trek

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *