Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Themaochtend rond milde conservering voor de biologische voedselindustrie

Op 28 juni jongstleden organiseerde Food Tech Park Brainport in samenwerking met Bionext een themaochtend rondom milde conservering voor de biologische voedselindustrie. Tijdens deze ochtend werd een overzicht gegeven van de HPP techniek en was er een update van de wettelijke status van HPP in de biologische regelgeving. Bij HPP worden verpakte voedingsmiddelen onder zeer hoge druk (5000-6000 bar) gezet, zodat bacteriƫn, gisten en schimmels geen kans krijgen. De smaak, vorm, en voedingswaarden blijven geheel intact. Doordat de verpakking al gesloten is, is er ook geen kans op nabesmetting. Alle deelnemers hadden de mogelijkheid om een product te conserveren via de HPP technologie en gingen met mooi testmateriaal naar huis.
 
Voor meer informatie: Paulien Veerman, veerman@bionext.nl, 030 2339982


 
Publicatiedatum: