Criteria
Om een EKO-keurmerk Horeca GOUD 100% te krijgen moet het horecabedrijf levensmiddelen inkopen die allemaal biologisch zijn. De inkoop moet gebeuren bij biologisch gecertificeerde leveranciers. Dit proces moet zo geregistreerd zijn dat bij de ingangscontrole en de vervolgcontroles in de volgende jaren alles goed inzichtelijk en toetsbaar is.Duurzaamheid
De koks van ZIN onderscheiden zich al vijftien jaar door creativiteit, liefde voor hun vak en verbondenheid met de natuurlijke keuken. Er wordt gewerkt met biologische seizoens-producten (liefst van lokale producenten) en de keuken laat zich inspireren door de Nieuwe Nederlandse keuken. Er is aandacht voor ieder individu en gasten kunnen er genieten van heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken.Kloosterhotel ZIN is hoog gewaardeerd voor haar inspanning op het gebied van duurzaamheid. Bij de renovatie van het klooster in 2001 werden al bewuste keuzes gemaakt door sloophout te hergebruiken en bamboehout toe te passen. Zonnecollectoren verzorgen een deel van het warm water, afval wordt gescheiden, LED verlicht de ruimtes en het afvalwater wordt op het terrein gezuiverd. Naast het milieu draagt Zin ook zorg voor de omgeving. Het huishouden wordt verzorgd door collega's met een beperking.
Voor meer informatie: www.kloosterhotelzin.nl, facebook en twitter @kloosterhotelZIN