Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Groeiende bio-markt beschermen bij eventuele wijzigingen"

Soil Association erg teleurgesteld over Brexit

De Britse Soil Association is erg teleurgesteld dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten. Aoife Behan van de Soil Association Scotland stuurde de volgende verklaring: Eén van de belangrijkste charitatieve doelstellingen van de Soil Association is om het milieu te beschermen. De organisatie vreest dat de kans om deze doelstellingen te realiseren veel groter is als onderdeel van de EU.

De Britse wilde dieren, het milieu en de biologische landbouw zijn volgens de Soil Association belangrijke begunstigden van het EU-lidmaatschap, waarbij het voorzorgsbeginsel leidend was in de beleidsvorming. Met dank aan het EU-beleid heeft het Verenigd Koninkrijk zijn imago als 'de vieze man van Europa' van zich afgeschud en heeft het nu schonere stranden, rivieren en een betere bescherming van wilde dieren, waaronder de vitale bestuivers. Het is essentieel dat deze voordelen beschermd worden.

De Soil Association geeft verder aan dat ze er hard aan zullen werken om er voor te zorgen dat de overdracht soepel zal verlopen en dat eventuele latere wijzigingen de groeiende Britse biologische markt zullen beschermen. Ook als niet-EU-lid zal het Verenigd Koninkrijk moeten blijven voldoen aan de biologische normen van de EU om de stroom van biologische producten van en naar de EU te behouden. Daarom verwacht de Soil Association dat het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk gebonden zal blijven aan de 'EU Organic Regulation' en eventuele wijzigingen die door de EU-lidstaten doorgevoerd worden.

De Soil Association is van plan om nauw samen te werken met de regeringen in alle delen van het Verenigd Koninkrijk om de best mogelijke praktische oplossingen en resultaten te ontwikkelen voor de wilde dieren, het milieu en de biologische boeren. We moeten vooral rekening houden met de kwetsbare gemeenschappen, zoals de mensen met een lager inkomen en boeren in hoger gelegen gebieden, wanneer we nadenken over de ontwikkeling van het beleid in de komende jaren ter voorbereiding van het daadwerkelijke vertrek uit de EU.

Voor meer informatie: www.soilassociation.org
Publicatiedatum: