Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-conserven, Planty Organic, mechanische onkruidbestrijding en biologische aardappelproefvelden

Open dag op proefboerderij Kollumerwaard: 7 juli

Op donderdag 7 juli 2016 houdt proefboerderij Kollumerwaard in Munnekezijl open dag. Op deze proefboerderij wordt praktijkonderzoek verricht naar onder andere (poot)aardappelen, suikerbieten en uien. Kollumerwaard heeft een omvang van 132 hectare, waarvan 50 hectare biologische teelt is.

Op 7 juli zijn belangstellenden van harte welkom op de proefboerderij. Er zullen diverse partijen zijn die vertellen over de nieuwste ontwikkelingen op agrarisch gebied. De gehele dag wordt een pendeldienst met excursiewagens ingezet. Men kan in- en uitstappen om de proeven op de velden te bezichtigen. Er is onder andere aandacht voor Planty Organic, dat is een innovatief landbouwsysteem dat zichzelf voorziet van (plantaardige) stikstof en daarmee 100% zelfvoorzienend is. Er liggen biologische aardappelproefvelden voor rhizoctonia en phythophthora bestrijding en ook de teelt van diverse bioconserven wordt gedemonstreerd. Op de gangbare percelen zijn er naast diverse aardappel- en wintertarwe proefvelden ook diverse uien- en suikerbietenrassen te bezichtigen. Daarnaast worden er demonstraties mechanische onkruidbestrijding (om 15:45 uur) en het gebruik van drones in de landbouw georganiseerd. Er is gelegenheid om vrijblijvend geïnformeerd te worden over de ontwikkelingen omtrent het kistenwassen. De recent aangelegde biologische spoelplaats wordt voorafgaand aan de open dag officieel geopend (om 13:00 uur) en zal tijdens de open dag te bezichtigen zijn.



Voor degenen die niets willen missen wordt er een highlight-tour georganiseerd. Bezoekers worden binnen 1,5 uur in vogelvlucht meegenomen langs de proeven op de velden. De highlight-tour wordt drie keer gereden, om 14:15 uur, 16:00 uur en 18:30 uur.



De gratis toegankelijke open dag is van 14:00 tot 20:00 uur op de Hooge Zuidwal 1 in Munnekezijl.

Voor meer informatie: www.spna.nl
Publicatiedatum: