Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserse bio-boer mag vee afschieten

De Zwitserse bio-boer Nils Müller mag van de autoriteiten zijn dieren afmaken zoals hij dat al maanden deed; met een schot tussen de ogen. Zijn methode was in opspraak geraakt door de Zwitserse beroepsvereniging voor vleesverwerkers omdat de boer zijn vee niet naar het slachthuis brengt. daarom wilde de vereniging dat de vergunning van de boer werd ingetrokken, maar de autoriteiten werden overtuigd van de goede bedoelingen van de boer.



Hij kwam met een lijvig dossier op de proppen. Volgens de bio-boer uit Forch hebben de dieren veel last van stress tijdens het transport naar het slachthuis. Dat heeft invloed op de kwaliteit van het vlees. Door de slachtmethode van de boer blijven de runderen tot het laatst bij de kudde. Direct nadat het schot gelost is, het dier overlijdt direct, laat hij volgens de voorschriften het kadaver leegbloeden. Tot slot wordt de koe naar een vleesverwerkingsbedrijf vervoerd.

Bron: Swissinfo.ch
Publicatiedatum: