Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische boerderijen trekken circa 45.000 bezoekers

Bijna 45.000 mensen hebben, ondanks het wisselvallige weer op zaterdag, afgelopen weekend een biologische boerderij bezocht. In heel Nederland deden bijna 140 boeren en tuinders mee, van groente- en fruittelers tot en met varkens- en pluimveehouders. Er waren rondleidingen, boerenmarkten en proeverijen. Tijdens het Lekker naar de Boer-weekend konden consumenten zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt en op welke manier biologische producten worden geproduceerd. Lekker naar de Boer maakt deel uit van de campagne 'Ook ik sta achter biologisch' van Bionext.
 
Beleving is waar het dit weekend om draaide bij Lekker naar de Boer. Paula Nijman, projectleider: "Kinderen konden zelf fruit plukken, jonge dieren aaien, spelen in de hooiberg en een speurtocht doen in de groentetuin." Voor volwassenen waren er rondleidingen over het erf, proeverijen en workshops. "Veel biologische boeren en tuinders vertelden hun enthousiaste verhalen over het boerenleven en lieten hun producten zien, ruiken, voelen en proeven. Daarnaast konden ze tastbaar maken wat biologische bedrijfsvoering inhoudt en ingaan op vragen van bezoekers."
 

Een paar foto's van Lekker naar de Boer bij bio-kasteler Rob van Paassen.

Tijdens Lekker naar de Boer kreeg het Europese keurmerk voor biologisch extra aandacht. "Biologisch groeit! En dat is logisch, want het zijn producten die diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentechvrij zijn. Het officiƫle keurmerk voor biologische voeding geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden", aldus Paula. "Tijdens het Lekker naar de Boer-weekend konden de bezoekers met eigen ogen zien dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is. Zo weet je dus zeker dat ook jij met een goed gevoel achter biologisch kan staan!"
 
Voor meer informatie: www.lekkernaardeboer.nl
Publicatiedatum: